kto ma racje

• Autor wątku Autor wątku jacekkubicki
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jacekkubicki

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
witam mam mały problem mieszkam we włoszech i tu pracuje razem z zona i mamy samochód na polskich numerach podczas kontroli kiedy zona jechała dostała mandat za to ze nie ma przerejestrowanego samochodu na włoskich blachach powiedzieli jej ze ma rok na to od daty wydania włoskiego dowodu osobistego ale problem polega na tym ze włascicielem samochodu jestem ja nie zona .Czy mieli prawo dac jej mandat .:mad:

Właściciele pojazdów mechanicznych zarejestrowanych w Polsce, przenoszący swoje stałe miejsce zamieszkania na teren Włoch (uzyskanie prawa pobytu jest dla władz włoskich równoznaczne z przeniesieniem miejsca zamieszkania na teren Włoch), są zobowiązani do zarejestrowania swoich pojazdów w delegaturze Ministerstwa Transportu (Ufficio Provinciale di Motorizzazione Civile) w terminie 1 roku od daty zalegalizowania swojego pobytu w Republice Włoskiej. Za niedopełnienie tego obowiązku grozi kara grzywny oraz zawieszenie ważności dowodu rejestracyjnego pojazdu do momentu jego wymiany na włoski dokument.;)

Powrót