kto mi moze pomuc

• Autor wątku Autor wątku ja25
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

ja25

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
moja dziewczyna znajduje sie w ośrodku wychowawczym jak mogę ją z tamtą wyciągną czy jak zajdzie w ciąże to ją wypuszczą ma 17 lat

władować dziewczynę w ciążę tylko po to by wyszła z osrodka....(?)

[cytat="ja25"]moja dziewczyna znajduje sie w ośrodku wychowawczym jak mogę ją z tamtą wyciągnąc [/cytat]

Przede wszystkim należało by ustalić co było powodem umieszczenia jej w ośrodku, oraz czy nie został określony termin do jakiego ma tam przebywać.

powodem była patologia rodzina i nie chodzenie do szkoły ma także termin do 18 roku życia a chce jej pomóc tylko nie wiem jak

wybacz,ale nie rozumiem jak chcesz jej pomóc :?: Powodem była patologia w rodzinie i zaniedbywanie obowiązku szkolnego.Teraz ma właściwą opiekę.Chcesz jej skomplikować życie ciążą?Bez urazy,ale nie tędy droga.

no tak ale ucieka i miała już próby samobujczę dlatego zastanawiam sie jak jej pomóc

Moim zdaniem powinieneś wytłumaczyć jej,że najlepszym wyjściem będzie pozostanie tam do 18 roku życia.W tym czasie wyciszy się,dojrzeje.Nie zrozum mnie źle-zdaję sobie sprawę z tego,że można łapać doły w takim miejscu,ale to chyba lepsze od tego co miała w domu,prawda?A już na pewno wyjściem nie jest tak wczesna ciąża.

no tak tez robię tylko boje się ze znowu spróbuje sie zabić

takie myśli mogą przyjść jej do głowy na wypadek niepowodzenia nawet,kiedy opuści ośrodek....Widać jest tak skonstruowana.Bądź jej oparciem i wszystko powinno być dobrze,a czas leci bardzo szybko.Powodzenia.

Powrót