J
jimmy1976
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
W pewien poranek styczniowy wpadłem na genialny plan zakupu oprogramowania windows XP.Oczywiście jak najbardziej legalnego z kluczami fakturami i innymi potwierdzającymi gadzetami jego legalność.Przemierzyłem sklepy komputerowe i hurtownie jednak coś mnie podkusiło i owy towar zakupiłem na Allegro z fakturą i wszelkimi kluczami naklejkami orginalnymi nawet zapakowane było w orginalne opakowanie w wersi OEM jak również sprzedający oświadczył że to legalny towar..Mineło jakieś 8 miesięcy i rozpoczoł się koszmar nocy letniej.Policja z nakazem prokuratorskim wparowała mi do domu.Szok muj był ogromny jakoż iż wróciłem z balangi a tu takie powitanie.Pan Policjant pokazał mi postanowienie o przeszukaniu domu moich rodziców a konkretnie tych pomieszczeń które użytkuje ( u rodziców nie mieszkam i nie użytkuje ) więc władzy tak powiedziałem a zameldowany jestem bo bezdomnych niechcą zatrudniać do tej pory takim status miałem.Ale do sedna władza oskarża jakiegoś kolesia że sprzedał lipne oprogramowanie ( nielegalne) ja z niego nie skożystałem bo cd było złamane w transporcie i to oświadczyłem a oni mi przeszukania robią na podstawie 217 par 1i 2 oświadczyłem że u rodziców nie mieszkam i mieszkam pod mostem nato władza że musze im pokazać lokal gdzie mieszkam,nie uczyniłem tego bo wyczułem ich hytry plan zrobienia wyniku na mojej osobie co władza mi teraz może zrobić i jak załatwić sprawe aby mieć święty spokuj z nimi nadmieniam że w sądzie nigdy nie byłem nawet na wycieczce a tu taki klops pomóżcie proszę