Ktoś wziął na mnie OC

• Autor wątku Autor wątku Ziemniak1234
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Z

Ziemniak1234

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam,

W listopadzie 2019 roku kupiłem samochód, ubezpieczenie w nim było do października 2020. W marcu 2020 sprzedałem go i dziś przyszło pismo, że zalegam że splata ubezpieczenia zawartego lekko ponad miesiąc temu gdzie ja nie zawierałem żadnego ubezpieczenia, nie miałem takiej potrzeby ponieważ było jeszcze od poprzedniego właściciela. Auto było ubezpieczone w *** a pismo dostałem z ***. Byłem na Policji, panuje epidemia i odesłali mnie z kwitkiem do pisania jakichś maili na ten temat. Nie wiem co mam robić, nie znam się na tym kompletnie. Pomoże ktoś? Z góry dziękuję.

moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
*** to ,,odnoga" ***.
Co konkretnie jest napisane w tym piśmie?
Prawdopodobnie dostałeś rekalkulacje składki.

moderacja

A, po, kupnie auta zgłosiłeś to do TU?
A po sprzedaży auta zgłosiłeś to do TU.?

motyllla90 napisał:
MTU to ,,odnoga" Hestii.
Co konkretnie jest napisane w tym piśmie?
Prawdopodobnie dostałeś rekalkulacje składki.

Napisane jest, że dotyczy umowy ubezpieczenia pojazdu takiego i takiego i na dole :
Dlaczego dostaje te pismo? Ponieważ nie wpłynęła do nas składka z tytułu umowy.

Co powinienem zrobić : uregulować zaległość w ciągu 5 dni od dostania pisma i numer konta.

slider2002 napisał:

Nie

slider2002 napisał:
Wystarczy, że poprzedni zgłosi sprzedaż a TU przeniesie polisę na nowego właściciela.

Zadzwoń do *** i się zapytaj o co im chodzi.

Moim zdaniem otrzymałeś reklalkulacje składki i na pewno będziesz musiał ją opłacić, mimo że auto sprzedałeś dalej, ale za okres od listopada do marca byłeś właścicielem i zapewne użytkownikiem.

moderacja

motyllla90 napisał:
Wystarczy, że poprzedni zgłosi sprzedaż a TU przeniesie polisę na nowego właściciela.

Zadzwoń do *** i się zapytaj o co im chodzi.

Moim zdaniem otrzymałeś reklalkulacje składki i na pewno będziesz musiał ją opłacić, mimo że auto sprzedałeś dalej, ale za okres od listopada do marca byłeś właścicielem i zapewne użytkownikiem.

W związku z epidemią nie da się z nimi skontaktować,ale czy tak wyglądałaby rekalkulacja? Wyraźnie jest tam napisane, że pismo dotyczy umowy zawartej w lutym.

Nie umiesz zacytować treści tego pisma, ani nie wrzucisz zdjęcia z zamazanymi danymi, to jakiej pomocy oczekujesz? Mamy wróżyć z fusów?
Chcesz to im zapłać, nie to nie płać i nie tłumacz się epidemią bo infolinia musi być czynna.

motyllla90 napisał:
Nie umiesz zacytować treści tego pisma, ani nie wrzucisz zdjęcia z zamazanymi danymi, to jakiej pomocy oczekujesz? Mamy wróżyć z fusów?
Chcesz to im zapłać, nie to nie płać i nie tłumacz się epidemią bo infolinia musi być czynna.

Nie, nie musi być i nie pyskuj. Jak nie pomagasz to nie przeszkadzaj

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót