Kuba 2012-2013. Pomocy

• Autor wątku Autor wątku ruseus
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

ruseus

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam.
Moja dziewczyna musi napisać esej na 7 stron. Ale najgorszy jest sam temat, w ktorym nie wiemy gdzie zacząć kopać.
"Wolność (prawo do) stowarzyszania (i gromadzenia się) na Kubie w latach 2012-2013.
Mam nadzieję że ludzie z forum prawnego coś mogą wiedzieć na ten temat. Jakieś wydarzenia, sytuacja i cokolwiek co pomoże znaleźć cokolwiek na ten temat.
Pozdrawiam wszystkich!

Ja bym zaczął do zapoznania się z kubańską konstytucją, bo to pierwsza myśl, jaka przyszła mi do głowy.

Dziękuje za radę!:) Ale jak ktoś jeszcze ma jakieś pomysły to proszę o pomoc!

A może spróbuj sam najpierw choć odrobinę się wysilić i samodzielnie poszukać tych pomysłów - wszak dysponujesz dostępem do Internetu (google to naprawdę potężne narzędzie) i nikt nie zabrania Ci korzystać z bibliotek...

Myślisz że nie szukałem? Wszystko co znajduję dotyczy lat 19xx-2008. Nie mogę znaleźć nic sensownego na temat w latach 2012-13. Dlatego pomyślałem jeśli ktoś jest obeznany w temacie to mi pomoże.
Proszę tylko o wskazanie kierunku w którym mam kopać/grzebać. nie proszę o szukanie mi całego esej, tylko o to jeśli ktoś wie jakie wydarzenia były w tych latach dot. tematu.

Na różnych forach piszę w konieczności, ponieważ nie należę do osób tak leniwych by nie poszukać informacji. Ale już prawie tydzień szukam. I nic co by dotyczyło lat 2012-13.

+ doszukałem się niejakich informacji na temat "Dam w Bieli" oraz "Projektu Varela". choć o tym drugim nie znalazłem za wiele.

To sprawdź na początek czy akty prawne regulujące kwestie zgromadzeń i zrzeszania się były w ogóle nowelizowane od 2008 roku.

O! Dzięki za trop. Poguglam sobie. Chyba że jest jakiś inny sposób na sprawdzenie czegoś takiego o czym wiedzą tylko ForumowiPrawniacy :P

Nie znalazłem nic ani po polsku ani po angielsku. :(

Powrót