P
Prawo6
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 53
Witam,
Mam problem ze sklepem ***. W 12.2019 kupiłem od nich kuchnie za 12 tysięcy z usługą montażu. Kuchnia na 24 miesięcznej gwarancji, usługa montażu na 12 miesięcznej gwarancji.
Mija nie cały rok, pierwsze wady zauważyłem w październiku 2020 roku:
1. Puchnący blat nad zmywarką (źle naklejona folia ochronna przez montera).
2. Puchnąca płyta pod okapem.
3. Cokolik odpadają i siedzę nierówno.
4. Odpadają zaślepki, innych brak (mieli dosłać i nie dosłali)
Sklep mnie zbywa, na montaż była 12 miesięczna gwarancja więc mam się bujać, co do elementów kuchni - moje zgłoszenie uznano za niezasadne takie coś dostaję od nich:
"Witam,
Dotyczy reklamacji nr ***. Reklamacja niezasadna - uszkodzenie powstałe na skutek czynników zewnętrznych. Poniżej przesyłam oficjalną decyzję serwisu."
Zgłosiłem to wszystko na rękojmię tak więc odpowiedzialny za naprawę uszkodzeń jest sklep, z tego co widzę to również na usługę montażu elementów przysługuje 2 letnia rękojmia na którą się powołuję. Sklep ciągle nie ma zamiaru pomóc i maksymalnie utrudnią sprawę.
Nie polecam tego sklepu a już tym bardziej kuchni od nich... Totalne dziadostwo.
Pomoże ktoś w tej sytuacji? Czy zostanie tylko rzeczoznawca i prawnik?
Pozdrawiam
moderacja
Mam problem ze sklepem ***. W 12.2019 kupiłem od nich kuchnie za 12 tysięcy z usługą montażu. Kuchnia na 24 miesięcznej gwarancji, usługa montażu na 12 miesięcznej gwarancji.
Mija nie cały rok, pierwsze wady zauważyłem w październiku 2020 roku:
1. Puchnący blat nad zmywarką (źle naklejona folia ochronna przez montera).
2. Puchnąca płyta pod okapem.
3. Cokolik odpadają i siedzę nierówno.
4. Odpadają zaślepki, innych brak (mieli dosłać i nie dosłali)
Sklep mnie zbywa, na montaż była 12 miesięczna gwarancja więc mam się bujać, co do elementów kuchni - moje zgłoszenie uznano za niezasadne takie coś dostaję od nich:
"Witam,
Dotyczy reklamacji nr ***. Reklamacja niezasadna - uszkodzenie powstałe na skutek czynników zewnętrznych. Poniżej przesyłam oficjalną decyzję serwisu."
Zgłosiłem to wszystko na rękojmię tak więc odpowiedzialny za naprawę uszkodzeń jest sklep, z tego co widzę to również na usługę montażu elementów przysługuje 2 letnia rękojmia na którą się powołuję. Sklep ciągle nie ma zamiaru pomóc i maksymalnie utrudnią sprawę.
Nie polecam tego sklepu a już tym bardziej kuchni od nich... Totalne dziadostwo.
Pomoże ktoś w tej sytuacji? Czy zostanie tylko rzeczoznawca i prawnik?
Pozdrawiam
moderacja
Ostatnią edycję dokonał moderator: