kupić swoje pliki cyfrowe od przypadkowych osób

• Autor wątku Autor wątku Metalmilk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Metalmilk

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam wszystkich forumowiczów, zmuszony jestem zadać pytanie w sprawie takiej sytuacji.
1.czy mogę zapłacić komuś(osobie przypadkowej) za wynik(uzbieranych punktów w grze) z mojej gry, którą sam zrobiłem, która jest całkowicie darmowa.
*gracz sobie zagrał na grze zdobył 100 punktów a ja chce odkupić od niego te punkty za np 25 zł i to się zdarzyło mu tylko jeden raz(taka oferta jednorazowa z mojej strony),(bo np chce ten wynik kolekcjonować).
2 pytanie jeśli ktoś zagra w moją grę i będzie miał najwyższy wynik powiedzmy w tym tygodniu a ja mu wyśle list gratulacyjny, tego najwyższego wyniku....czy taka osoba może go odsprzedać komuś dalej?(ten list gratulacyjny np w formie pdf)...gdyż wyrażam na to zgodę i uważam że jak chce sprzedać to niech sobie sprzedaje, nawet za np 50 zł(wszystko odbywa się drogą cyfrową lecz nie przez jakieś aukcje tylko indywidualnie).
Jak na to zapatruje się prawo??
szukałem odpowiedzi w różnych wykroczeniach, wymuszeniach, oszustwach i nie znalazłem odpowiedzi na np 1 pytanie albo czy mogę komuś dać coś i następnie to coś odkupić od niego za jakąś kwotę bo mam taką ochotę bo on(ta osoba) tak sobie wymyśliła, ze chce kasę a mnie to odpowiada.
Wiem że moje pytanie może jest głupie ale w dobie internetu trzeba uważać na wszystko.:???:

Nie ma tutaj nic niezgodnego z prawem.

Wow szybka odpowiedz..ale to muszę zadać jeszcze kolejne pytanka.
Co w sytuacji kiedy prowadzę działalność gospodarczą czy moge odkupić w dalszym ciągu ten wynik jako osoba indywidualna?..bo chyba nie na firme bo po co ?.
I jak wygląda sytuacja podatkowa i opłat w takiej sytuacji od strony grającego a kupującego? a co kiedy to ja indywidualnie chce kupić taki list gratulacyjny podpisany cyfrowo przez gracza??

1. A co ma mieć do tego Twoja dg?
2. To nie Twój problem.

Dziękuje za odpowiedz.Wolałem zapytać.

Powrót