Kupiłem auto.

• Autor wątku Autor wątku TraJa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

TraJa

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam
Kupiłem samochód którego wartość rynkowa jest poniżej 1000zł, muszę iść gdzieś to zgłaszać? Dodam że poprzedni właściciel zostawił mi ubezpieczenie do sierpnia.

Regand napisał:
Oczywiscie przerejestrowanie jest obowiazkowe.

Obowiązkowe a ludzie jeżdżą po kilka lat jak rejestracja jest taka sama :)

Nie które WK wymagają pieczątki z Urzędu Skarbowego że nie podlega opodatkowaniu

Ta sama rejestracja nie świadczy o braku przerejestrowania. Wystarczy, że kupującym będzie osoba z tego samego miasta. Wtedy tablice automatycznie zostają takie same.
Nie zwalnia to jednak z obowiązku przerejestrowania pojazdu.

jaki obowiązek przerejestrowania samochodu? O czym wy piszecie? Ludzie jeżdżą po kilka lat na rejestracjach byłego właściciela z innego województwa i wszystko jest w zgodzie z prawem. Nie trzeba rejestrować samochodu po kupnie. Natomiast należy zapłacić pcc3 w US. Idź do urzędu oni sprawdzą wartość samochodu i powiedzą czy należy podatek zapłacić czy jesteś z niego zwolniony.

opania napisał:
jaki obowiązek przerejestrowania samochodu? O czym wy piszecie? Ludzie jeżdżą po kilka lat na rejestracjach byłego właściciela z innego województwa i wszystko jest w zgodzie z prawem. Nie trzeba rejestrować samochodu po kupnie. Natomiast należy zapłacić pcc3 w US. Idź do urzędu oni sprawdzą wartość samochodu i powiedzą czy należy podatek zapłacić czy jesteś z niego zwolniony.
Wszystko jest ładnie pięknie do puki dowodu się nie zgubi lub Policja nie zabierze, warto tak ryzykować dla 100 zł ? inna spraw że takie samochody są kupowane tylko po to żeby przejeździć na opłatach poprzedniego właściciela i zezłomować lub sprzedać dalej

Powrót