Kupiłem samochód problem z OC POMOCY!!!

• Autor wątku Autor wątku kubastro
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kubastro

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Mój problem jest dosyć nietypowy. Kupiłem samochód w styczniu 2007 roku z polisa OC ważną od pażdziernika 2006 do października 2007 (pierwsza składka opłacona do marca 2007). Jakoś w okolicy marca kiedy zblizal sie koniec pierwszej składki chciałem pójść i ubezpieczyć samochód gdzie indziej. Tam facet powiedział że wyślę list do PZU w celu rezygnacji i żeby narazie zaczekać. Czekałem tak do końca okresu ubezpieczenia czyli do października 2007 i poszedłem ubezpieczyć samochód w innym towarzystwie. Gdzieś w okolicy stycznia przyszło wezwanie do zapłacenia drugiej składki. No i ok rozumiem że wtedy korzystałem to muszę zapłacić (może to ma znaczenie bo tak coś wyczytałem że jak nie zapłaciłem to nie przedłużyła mi się ta umowa??), ale dowiedziałem się też że najprawdopodobniej to ubezpieczenie się automatycznie przedłużyło a przecież ja zawarłem nowe. Powiem tylko że po upływie tego starego OC od zbywcy czyli od października 2007 do chwili obecnej nie dostałem żadnego kwitka z nowym OC z PZU, nie wzywali mnie do rekalkulacji składek no i wogóle żadnego odzewu z ich strony, tylko żądanie wpłacenia tej drugiej składki (jeszcze nie zapłaciłem). Proszę o szybką odpowiedź jeśli ktoś ma możliwość to najlepiej na gg: 10182298 ewentualnie jakubstrojek@yahoo.pl.
Pozdrawiam Kuba

[cytat="kubastro"](może to ma znaczenie bo tak coś wyczytałem że jak nie zapłaciłem to nie przedłużyła mi się ta umowa??)[/cytat]
Dobrze wyczytałeś. Umowa wygasła! Jesteś wolny!!

jesteś wolny ale 2 ratę OC w PZU i tak musisz zapłacić

Powrót