Kupiłem sprawny telefon, a otrzymałem uszkodzony,

• Autor wątku Autor wątku FukiLas
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

FukiLas

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam, w poniedziałek ogłosiłem na Facebook'u, ze chce kupic iPhone 5s, zglosila sie do mnie 14 letnia dziewczyna ktora chciala mi sprzedac, zapewniala ze telefon jest w 100% sprawny i nie ma z nim problemu. We wtorek pojechalem po niego osobiscie, niestety nigdy nie miałem doczynienia z iPhonem i nei wiedzialem jak on dziala. Byl on sformatowany, nie wiedzialem nawet jak sprawdzic wifi, zeby sie z nim polaczyc. Po 30 minutach przyjechalem do domu i nie moglem polaczyc sie z wifi, odrazu do niej napisalem co moze byc przyczyna i czy nie miala problemow z nim, napisala ze nie. Dzisiaj pojechalem do iSpota, tam mi go sprawdzili i powiedzieli, ze uszkodzony jest modul WIFI lub caly telefon. Teraz jej o tym napisalem i powiedziala, ze ona go sprzedawala sprawnego i nie odda mi pieniedzy. Co moge w tej sytuacji zrobic? Czy odzyskam jakos pieniadze?

Zacznijmy od tego, że zakup nie ma mocy prawnej na podstawie art. 17 kodeksu cywilnego, jeśli nie został potwierdzony przez opiekuna prawnego.

Lecz niestety jest taki problem, ze jej wtedy nie bylo i telefon sprzedala mi jej mama.

Zapomnialem dodac ze ja mam 16 lat

Powrót