Kupiona lodówka zepsuta w dniu distarczenia

• Autor wątku Autor wątku ewa11a
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

ewa11a

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
16
Witam.
Kupiłam lodówkę w MediaExpert. Pierwsze 4 dostarczone lodówki były uszkodzone z zewnątrz, piąta dojechała w całości jednak po jej załączeniu wyświetla się ikonka że są otwarte drzwi i nie świeci światło we wnętrzu lodówki. Lodówkę uruchomiłam po godz 20 i następnego dnia rano zgłosiłam reklamację. Minął tydzień i firma nie ustaliła nawet terminu przyjazdu kogoś z serwisu.
Pytanie
1 czy mam prawo wymagać wymiany lodówki na nową skoro ta była od samego początku zepsuta?
2 czy mogę zwrócić lodówkę - minął tydzień od jej dostarczenia? A jeśli tak to co z kosztami dodatkowymi - wykupiliśmy za prawie 400zl - wniesienie, wypoziomowanie i zmianę kierunku drzwi - czy moge żądać zwrotu tej kwoty? Co z kosztami zwrotu lodówki(transportu) ?

Piec wadliwych lodówek pod rząd? Kupiona z outletu czy jako pełnowartościowa? Co to za pechowy model?

Lodówka zakupiona w normalnym sklepie Media expert -marki wilpool. Model chyba nie ma znaczenia dla sprawy - cena 3900zl. Dokładnie przyszło 4 "bitych" "wgniecionych" lodówek - zostały spisane protokoły i reklamację uznane. Teraz bujam się z poważniejszą wadą!

Witam,

dowiedziałam się z infolinii sklepu że moje zgłoszenie reklamacji zostało uznane jako reklamacja na serwis który montował lodówkę a nie jako reklamacja na samą lodówkę- inaczej mówiąc nie ma złożonej reklamacji na zapsuty sprzet

Na infolinii porad konsumenckich dowiedziałam się ze mogę odstąpić od umowy na podstawie reklamacji z tytułu rękojmi. czy ktoś moze mi to dokłądniej wytłumaczyć?

Powrót