Kupno auta i przerejestrowanie i oc

• Autor wątku Autor wątku knapik3
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

knapik3

Użytkownik
Odpowiedzi
136
Witam kupiłem auto i OC musze zapłacić 5 maja podając juz swoje dane, 14 czerwca musze przerejestrowac na tablicę rejestracyjne mojego powiatu,pytanie jak zapłacę oc to w kartce z OC nr rejestracyjne będę sprzedającego, a jak przerejestruje 14 będę miał nowe blachy swoje, a w oc będzie pisać blachy sprzedającego jak to zrobić,żebym nie miał później dodatkowych kosztów czy ubezpieczyciel zmieni mi nazwy rejestracji bezpłatnie jak najpierw oc zapłacę a potem przerejestruje pojazd?

OC kupujesz na pojazd, nie na dany numer rejestracyjny...

Wysłane z mojego HD1913 przy użyciu Tapatalka

Mass1910 napisał:
OC kupujesz na pojazd, nie na dany numer rejestracyjny...

Wysłane z mojego HD1913 przy użyciu Tapatalka
Ale pisze na potwierdzeniu zawarcia oc nr rejestracyjny auta i kupie oc najpierw, potem przerejestruje na nowe blachy xxx a
nr rejestracjyjny na polisie będę na yyy i dane z polisy OC nie będą się zgadzać z rejestracjami na aucie

knapik3 napisał:
Ale pisze na potwierdzeniu zawarcia oc nr rejestracyjny auta i kupie oc najpierw, potem przerejestruje na nowe blachy xxx a
nr rejestracjyjny na polisie będę na yyy i dane z polisy OC nie będą się zgadzać z rejestracjami na aucie

Są dwie opcje, albo kupujesz na nr VIN, albo kupujesz na aktualne tablice, gdy odbierzesz nowe to idziesz do agenta i on wystawia notkę o zmianie tablic

Powrót