kupno auta z gwarancja części wymienionej

• Autor wątku Autor wątku crashsliwa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

crashsliwa

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam w listopadzie 2014r. Zakupiłem pojazd, którego właściciel posiadał na gwarancji pompę wody, podczas wyjazdu w trasę pompa się zepsuła i w miejscu docelowym musiałem wymienić pompę na nową ponieważ nie wrócił bym na miejsce bez narażenia się na koszty lawety lub innego sposób transport pojazdu do domu. W chwili obecnej chce zwrócić pompę mechaników, który wystawił gwarancję na cześć lecz odmawia mi zwrotu pieniędzy oferując nowa pompę, która jest mi nie potrzebna ponieważ zostałem zmuszony do zakupu nowej i wymiany. Co mogę zrobić by odzyskać pieniądze za uszkodzona pompę? Z góry dziękuję i pozdrawiam

Złożyć reklamację w oparciu o art. 8 punkt 4 ustawy z dnia 27 lipca 2002 r. zażądać odstąpienia od umowy i zwrotu gotówki wykazując, że awaria naraziła Cię na znaczne niedogodności i konieczność natychmiastowej wymiany pompy na nową - punkt 4 stanowi bowiem (...) lub gdy naprawa albo wymiana narażałaby kupującego na znaczne niedogodności, ma on prawo domagać się stosownego obniżenia ceny albo odstąpić od umowy;

Dziękuję za szybko odpowiedz teraz już wiem co zrobić;)

Być może rzeczywiście pochopnie zasugerowałam się tym, że autor pisze o usterce pompy a nie wadliwie wykonanej usłudze montażu pompy, która mogła spowodować jej awarię

Powrót