Kupno auta

• Autor wątku Autor wątku Maksbaran
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Maksbaran

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam
Zakupiłem samochód od prywatnej osoby. Po sprawdzeniu samochodu i jeździe testowej auto zostało zakupione. Podpisaliśmy umowę kupna sprzedaży, ale po 16 milach auto odmówiło dalszej jazdy. Diagnoza to uszkodzony blok silnika. Właściciel ingerował w rozrzad, wymienial bowiem go jego brat. Nie mam pojęcia co teraz zrobic. Prosze o szybką odpowiedź. Dodam ze cena zakupu auta to 3750 funtow, oraz moje koszty tj. laweta 170, mechanik 60, pociąg z miejsca holowania 80 oraz laweta do i od mechanika kolejne 50 funtów . Pozdrawiam z poważaniem Maksymilian Baran

Dodam jeszcze, że była to osoba prywatna i rzecz sie dzieje w UK

Jesli zakupiles auto od prywatnej osoby, przewaznie kupujesz 'to co widzisz', chyba, ze bedziesz w stanie udowodnic, ze sprzedajacy wprowadzil Cie w blad. B.dobrym dowodem moze byc ogloszenie w internecie/gazecie etc na ktorym jest pelny opis, przebieg i nie ma zadnej informacji o usterkach. Jesli jednak nie mozesz udowodnic, ze sprzedajacy zatail przed Toba faktyczny stan (zawsze moze powiedziec, ze informowal Cie o usterkach) - tak naprawde bedzie ciezko cokolwiek wyegzekwowac...
Mozesz jeszcze sprawdzic na stronie:
https://www.citizensadvice.org.uk/consumer/buying-or-repairing-a-car/problems-with-a-used-car/

Powrót