M
Marcin47
Witam. Kupiłem felgi aluminiowe ze starymi oponami za 1200 + 60zł wysyłka za pobraniem. Miały być z czujnikami ciśnienia, a okazało się na wulkanizacji, po ściągnięciu opon że mają zwykłe wentyle. Sprawdzanie kosztowało mnie 20zł, ale na to paragonu nie mam. Przesyła przyszła jak wspomniałem za pobraniem i nie było w środku żadnego paragonu ani faktury, a zakupy odbyły się tak, że zadzwoniłem zapytać o te felgi i mówię że pytałem przez meila już czy są czujniki i dostałem już wcześniej odpowiedź ma e-meil* że tak i zapytałem o stan felg, na to dostałem odpowiedź że felgi są w bardzo dobrym stanie i proszono mnie o adres i poinformowano że wysyłka odbędzie się z pobraniem i już zdejmuje tą aukcję z allegro. Trochę mnie to zastanowiło, ale pomyślałem że chce zaoszczędzić na prowizji. Jak się później okazało kryło się za tym coś więcej. Dzwoniłem poinformować że nie ma tych czujników i jak tylko coś się odezwałem, to zostawałem przekrzykiwany żeby mu nie przerywać i szef tej firmy mówił mi że informował mnie o tym że on nie wie czy te czujniki są czy nie, ale przecież ja z nim ani razu nie gadałem, tylko ten e-mail mi wysłał, a rozmawiałem wcześniej z panią sekretarką. Na koniec się rozłączył. Niepoważne. Ja byłem bardzo spokojny. Kazano mi odesłać te felgi na swój koszt, a oni zwrócą koszt tylko tych felg, nie zwracając mi kosztów wysyłki do nich i tych 60zł do mnie.
Normalny człowiek by przeprosił, zamówił kuriera i oddał pieniądze + 20zł za to sprawdzanie na wulkanizacji. Przecież ja mu nic złego nie zrobiłem i to nie przyjemniość dla mnie tracić czas.
Zrobiłem duży błąd że nie kupiłem tego przez allegro, ale teraz to nie ma co żałować. Sytuacja jest nieco inna i tyle.
Czy zgłosić oszustwo na policję i nic im nie odsyłać?
Proszę o radę. Dzięki.
*Zadałem pytanie przez "Pytanie do sprzedającego":
Odpowiedź:
Edit: Mam link do aukcji, skasowałem go stąd, bo to niejako dane osobowe? W każym razie mam wszystkie dane firmy.
Normalny człowiek by przeprosił, zamówił kuriera i oddał pieniądze + 20zł za to sprawdzanie na wulkanizacji. Przecież ja mu nic złego nie zrobiłem i to nie przyjemniość dla mnie tracić czas.
Zrobiłem duży błąd że nie kupiłem tego przez allegro, ale teraz to nie ma co żałować. Sytuacja jest nieco inna i tyle.
Czy zgłosić oszustwo na policję i nic im nie odsyłać?
Proszę o radę. Dzięki.
*Zadałem pytanie przez "Pytanie do sprzedającego":
witam, czy są czujniki w środku?
marcin
Odpowiedź:
Witam tak są pozdrawiam
Xxxx-Xxxxxx (cenzura)
Edit: Mam link do aukcji, skasowałem go stąd, bo to niejako dane osobowe? W każym razie mam wszystkie dane firmy.
Ostatnia edycja: