A
adamsson
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 16
Witam, nie wiem czy moj przypadek podlega pod prawo karne, ale tak mi sie wydaje, jak by co prosze o przeniesienie do odpowiedniego dzialu.
Mam taki problem: Kupilem samochod w komisie. Osoba ktora Wstawila ten pojazd do komisu byle jednym z dwojga wspolwlascicieli auta. W dowodzie mam wpisana adnotacje ze I wspolwlasciciel zmarl w 1999r. Na dokumentach z komisu widnieja tylko dane zyjacego wspolwlasciciela. Jak chcialem przerejestrowac samochod na siebie, Pani w Urzedzie Komunikacji powiedziala mi ze musze przedstawic dokument ze osoba oddajaca auto do komisu nabyla prawo do calosci pojazdu (np postanowienie z sadu o spadku, lub umowe kupna(darowizny) na rzecz tej osoby), i ze bez tego dokumentu to jest tak jak bym kupil pol kradzionego samochodu.
Co jak ta osoba nie ma takiego dokumentu?
A wlasciciel komisu nie bedzie chcial oddac mi pieniedzy i anulowac umowy?
Czy to moze podchodzic pod paserstwo? Nawet jak nie wiedzial o tym?
Co moge zrobic zeby odzyskac swoje pieniadze??
Mam taki problem: Kupilem samochod w komisie. Osoba ktora Wstawila ten pojazd do komisu byle jednym z dwojga wspolwlascicieli auta. W dowodzie mam wpisana adnotacje ze I wspolwlasciciel zmarl w 1999r. Na dokumentach z komisu widnieja tylko dane zyjacego wspolwlasciciela. Jak chcialem przerejestrowac samochod na siebie, Pani w Urzedzie Komunikacji powiedziala mi ze musze przedstawic dokument ze osoba oddajaca auto do komisu nabyla prawo do calosci pojazdu (np postanowienie z sadu o spadku, lub umowe kupna(darowizny) na rzecz tej osoby), i ze bez tego dokumentu to jest tak jak bym kupil pol kradzionego samochodu.
Co jak ta osoba nie ma takiego dokumentu?
A wlasciciel komisu nie bedzie chcial oddac mi pieniedzy i anulowac umowy?
Czy to moze podchodzic pod paserstwo? Nawet jak nie wiedzial o tym?
Co moge zrobic zeby odzyskac swoje pieniadze??