Kupno pozza allegro!! Czy musze zwrocic kase?

• Autor wątku Autor wątku adi2327
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
adi2327

adi2327

Użytkownik
Odpowiedzi
79
Hej. Mam pytanie niedawno wystawilem rzecz na allegro za ok 250 zl. Napisal do mnie allegrowicz , ze jest zainteresowany lecz pozza allegro. ZAkonczylem aukcje, wplacil mi kase na moje konto, lecz nie dodal przesylki. Wiec czekalem az wplaci czas mijal , wyjechalem za granice. I dostalem list z policji ze mam sie zglosic, jakos swiadek. Nie wiem co mam mowic na policji. Czy prawnie musze mu zwrocic te pieniadze skoro byly wyslane jako darowizna ?Gdyz praktycznie z serwisem allegro nie bylo to zwiazane gdyz nie zakupil przez aukcje. Czekam na odpowiedz:?:

Sprzedaż przez Allegro nie jest jedynym sposobem sprzedaży - to nie była darowizna, tylko umowa sprzedaży, z której nabywca się wywiązał (nawet jeśli nie w pełni), a sprzedawca nie. Trzeba mu było wysłać towar za zaliczeniem pocztowym o wartości kosztów przesyłki, skoro umówiliście się, że koszty wysyłki pokrywa nabywca, a on ich nie zapłacił.

Co mówić na policji? Prawdę, całą prawdę i tylko prawdę.

No tak , ale prawnie nic go nie ubezpiecza oto mi chodzi. ? . Czy dobrze mysle. Zreszta juzraz bylem na policji i powiedzialem prawde ze wyjechalem i powiedzialem ze oddam kase jak sie skontaktuje i podpisalem to co powiedzialem. Lecz mysle ze w sumie nie musze mu oddawac i mu nie oddalem tej kasy. I znowu dostalem wezwanie jako swiadek z 186 & 1KK i za pare dni mam sie zjawic . hm co zrobic? dac mu ta kase czy nei dac grozi mi cos?

Przeczytajcie to

ZAkonczylem aukcje, wplacil mi kase na moje konto, lecz nie dodal przesylki. Wiec czekalem az wplaci czas mijal

Facet zapłacił sprzedającemu a sprzedający nic nie robi nadal czeka na kolejna forse
jesteś oszustem i tyle

eh nikogo nie oszukalem nigdy .zamierzam oddac pieniadze, lecz nie mam danych do tego goscia. napewno dostane je na policji. lecz chodzi mi czy go prawnie cos ubezpiecza jak pisalem w poprzednim mailu:)

da mi ktos konkkretna odpowiedz co do mojego pytania ????

Kasę dostałeś przelewem lub przekazem?
Jeśli tak to MASZ dane kupującego.

adi2327 napisał:
Lecz mysle ze w sumie nie musze mu oddawac i mu nie oddalem tej kasy.

adi2327 napisał:
eh nikogo nie oszukalem nigdy .zamierzam oddac pieniadze, lecz nie mam danych do tego goscia.

Jestes oszustem i szukasz potwierdzenia swojego zdania tu, niestety go nie uzyskasz. Umowa kupna-sprzedazy nie musi byc zawarta przez allegero, rownie dobrze mogl zadzwonic, napisac maila, napisac na gg, przyslac list. Bardzo dobrze ze kupujacy przekazal sprawe policji!!!

Dane miales w chwili, kiedy dotarl do Ciebie przelew i na pewno przed "wyjazdem zagranicznym"... za dowod w sprawie poswiadczyc moga wasze rozmowy na gg/mail bilingi czy nawet wyciag z konta. Jak Ci sie uda przekonac sad ze to darowizna to ok, powodzenia.

Ostatnia edycja:
Powrót