Kupno Towaru Przez Allegro i problem ze sprzedającym

• Autor wątku Autor wątku dworak16
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dworak16

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam
Otóż 2 dni temu zakupiłem towar u sprzedającego na kwote 20691zł przesyłka pobraniowa, następnego dnia sprzedający kontaktuje się ze mną i przedstawia mi wycenę towaru który zakupiłem o 1500zł więcej niż na aukcji, oczywiście nie zgodziłem się i zadzwoniłem do sprzedającego rozmawiając z nim powiedziałem że jest to nieodpowiednie zachowanie że dokonałem zakupu na allegro i że chcę towaru w tej cenie sprzedający się rozłączył i zaczął pisać maile w których piszę że go szantażuję a ja tylko stwierdziłem że sprawę zgłoszę do Allegro jeżeli nie wyślę mi towaru oraz straszy mnie sądem oraz że wyśle mi wezwanie przed sądowe. Niestety nie trafił na głupią osobę i wiem że w tej kwestii to ja jestem pokrzywdzony i to ja mógłbym wytoczyć mu sprawę proszę was tylko o poradę czy nie jestem w błędzie czy jednak sprzedający może coś mi zrobić?

Pozdrawiam

Hmm... ładne zakupy :) za ponad 20 tysięcy i to jeszcze za pobraniem ?:wow:
Najlepiej wstaw link do aukcji.

Kanas napisał:
Hmm... ładne zakupy :) za ponad 20 tysięcy i to jeszcze za pobraniem ?:wow:
Najlepiej wstaw link do aukcji.

16Y763 Graco MARK VII STANDARD mal-szpach ZBIORNIK (6656298729) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Właśnie dlatego za pobraniem bo sprzedający nie wydawał mi się wiarygodny aby dokonać wpłaty zobaczyłem inne jego konta które ma w opisie aukcji i miał kilka negatywów które mi się nie spodobały że sprzedaje towar którego nie ma na stanie itp więc po co miałem wpłacać i później się bujać z odzyskaniem kasy jak miał opcje wysyłki za pobraniem ? Idiotą nie jestem :P ale na prawie też się nie znam :)

Powrót