Kupno używanego samochodu-wada ukryta

• Autor wątku Autor wątku miglandz1990
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
@ilonenemykawiki, spróbuj jeszcze raz przeczytać moje pytanie z #16

Witam ,Mój problem wygląda następująco :kupilem samochòd który w po kilku godzinach dosłownie nie nadaje się do jazdy (przejechał em ok. 250 km ). Problem jest z dwumasem gdzie koszt naprawy wynosi około 3 tysiące złotych . Sprzedawca zapewniał mnie o wymianie całego sprzęgła , w ogłoszeniu napisane było nawę tłustym drukiem , lecz nie dostałem żadnego potwierdzenia na papierze jedynie słowne .Byłem u 3 mechanikòw w jednym serwisie i na stacji diagnostycznej wszędzie ta sama diagnoza. Jak mogę działać w takiej sprawie ? Jak to wygląda od strony prawa ? P.S. Sprzedawca nie chce słyszeć o anulowaniu transakcji . proszę o szybka odpowiedź ( sprawą bardzo ,,świeżą ``). Dodam jeszcze że cena tego samochodu była wyższa niż inne samochody z tego rocznika w tym wyposażeniu itd. Zmusiło mnie tylko to że Byłem zapewniały o wymianie tych części , które wychodzą po kolei .

niestety jak nie masz tego na papierze to nic nie zrobisz. Czemu nie wpisaliście tego w umowę? Teraz musisz naprawić sam.

PS. ze sprzedawcą się nie rozmawia.

11.o8.2015 żona zakupiła samochód marki bmw 3 w komisie samochodowym.Własciciel komisu poinformował nas ,że jedyną rzecza jaka jest do zrobienia w tym samochodzie to wymiana czujnika oleju(mamy dowód).W czasie pierwszej dłuższej trasy po upływie 2ch tygodni od zakupu rozleciał się silnik.(korbowód).Czy obejmuje nas rękojmia?Czy możemy odstąpić od umowy pomimo tego ,że komis miał zapis na fakturze ,że za wady ukryte nie odpowiada?

reklamuj auto u sprzedawcy. Sprowadzone samochody po prostu takie są. Nikt dobrego auta nie przyprowadzi na handel do naszego kraju. To, że kupiłeś w komisie trochę cię ratuje. Ten zapis w umowie nic nie znaczy.

Powrót