Kupujący twierdzi, że sprzedaję przez internet podrobiony produkt...

• Autor wątku Autor wątku Rewe
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

Rewe

Stały bywalec
Odpowiedzi
1 901
Witam.
Sprzedaję kawę na jednym z portali sprzedażowych. Jeden z kupujących wystawił mi następujący komentarz:
"Jednak sama kawa musiała tylko leżeć obok prawdziwej kawy XXXX. Niejeden raz piłem tę kawę. Był bardzo silny aromat po otwarciu i po zmieleniu. Ten egzemplarz niestety zero zapachu kawy"
Fakt, że jet to pozytywny (zadowolony z obsługi, kosztów itp), ale sugeruje, że sprzedaję podrobioną kawę. Chciałbym, aby usunął ten komentarz. Sprzedaję na tym portalu od blisko 20 lat i zależy mi na opinii klientów. Czy mogę podać tego kupującego do sądu za pomówienie? Jeżeli tak, to jak to zrobić? Czy ostrzec go w jakiś sposób (mailowo, listownie), że kierują sprawę na drogę sadową jeżeli nie usunie tego komentarza?

Pozdrawiam

Nie widzę tu oznak pomówienia. Gdyby pisał, że xxx sprzedał mi podrobioną kawę, to co innego. W komentarzu, który przytoczyłeś, wystawia swoją opinię.

Wysłane z mojego JSN-L21 przy użyciu Tapatalka

Ale czy stwierdzenie, że "kawa musiała tylko leżeć obok prawdziwej kawy XXXX " nie sugeruje, że wysłałem mu towar nieoryginalny, który tylko leżał obok oryginału ale nie ma z nim nic wspólnego? Może jestem przewrażliwiony...:)

Moim zdaniem nie.

Wysłane z mojego JSN-L21 przy użyciu Tapatalka

Powrót