Kuratorium Oświaty

• Autor wątku Autor wątku artursz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

artursz

Użytkownik
Odpowiedzi
67
Dzień dobry, mam nadzieje, ze pytanie zadaje w dobrym dziale...
Chodzi mi o poradę w następującej sprawie : przy sprawdzania prac WKP organizowanego przez KO miała miejsce sytuacji gdzie 2 uczniów udzieliło takich samych odpowiedzi, a punkty przyznano tylko jednemu. Aby to udowodnić musze mieć wgląd do tzw. Kartoteki testu. Zwróciłem sie wiec do KO z prośba o udostępnienie takiej kartoteki, niestety uzyskałem odpowiedz negatywna.
Czy istnieje jakiś przepis na który moge sie powołać prosząc ponownie o wgląd do kartoteki testu.?

Nie widzę takich możliwości. Przy okazji skąd ta pewność, że obaj udzielili takich samych odpowiedzi?
Możesz wnieść jedynie skargę do Ministerstwa Edukacji o to, że Kuratorium nieobiektywnie oceniło prace. Tylko jak tę skargę uzasadnisz?
Skargę możesz wnieść za pośrednictwem Kuratora Oświaty.

Ponieważ to jest 2 moich uczniów i na oglądaniu prac spisali dokładnie swoje odpowiedzi. Maja słowo w słowo to samo (tak jak im przekazywanej na lekcji). Ich prace były sprawdzane przez rożne osoby. Jeden z nich ma 0 pkt, a drugi 1 pkt.

artursz napisał:
Ponieważ to jest 2 moich uczniów i na oglądaniu prac spisali dokładnie swoje odpowiedzi. Maja słowo w słowo to samo (tak jak im przekazywanej na lekcji). Ich prace były sprawdzane przez rożne osoby. Jeden z nich ma 0 pkt, a drugi 1 pkt.

Nie budowałbym tak śmiałych zarzutów pod adresem Kuratorium w oparciu o takie informacje.
Co do reszty już mówiłem. Został postawiony KO zarzut, KO odmówiło dostępu do informacji, o którą prosisz- skarga na KO do MEN.

No tak, tylko problem w tym ze ja obie prace widziałem, wiec to nie jest kwestia, ze być może tak jest...

Powrót