Kurier, zgubiona paczka

• Autor wątku Autor wątku xrayx
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
X

xrayx

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
25
Witam wszystkich. Korzystałem z usług vectry w Warszawie (internet + telewizja). Umowa dobiegła końca, więc musiałem zwrócić sprzęt. Wybrałem możliwość zwrotu paczkomatem inpost. Umieściłem przesyłki w skrytce, zamknąłem i zapomniałem o sprawie. Po miesiącu pisze do mnie windykacja z vectry ze nie zwróciłem im dekodera od telewizji, a modem od internetu doszedł. Pisałem do inpostu reklamacje że zaginęła przesyłka, oczywiście stwierdzili że wszystko przebiegło pomyślnie. Całe zajście miało miejscu w październiku. Teraz firma vectra chce przeciwko mnie założyć sprawę że nie zwróciłem sprzętu i nie zapłaciłem za niego (286 zł) Pisałem do nich reklamacje że ja zwróciłem sprzęt i niech to wyjaśniają z inpostem, niestety ciągle dostawałem informacje pisane przez komputer. Co w takiej sytuacji zrobić? Na pewno nie będę płacił tych pieniędzy przez beznadziejną firmę inpost..

To Ty, czyli nadawca, masz wyjaśnić z inpostem sprawę, nie oni. Jeśli doręczyli prawidłowo - niech Ci to dadzą na piśmie i sprawa zamknięta.

No właśnie ja mam potwierdzenie wysyłki. Oni maja potwierdzenie nadania przesyłki które otrzymałem na papierze. A vectra nie ma sprzętu i twierdzi ze nie odesłałem..

A to niech udowodni to przed sądem, bo Ty nadanie udowodnisz bez problemu.

Witaj, mam identyczny problem z Vectrą - nadałam dwie paczki InPostem, twierdzą że nie dostali dekodera. Teraz Vectra mnie uporczywie nęka o zwrot czegoś co im zwróciłam. Proszę skontaktuj się ze mną:
zielone.geranium@gmail.com

Powrót