kurs pedagogiczny

• Autor wątku Autor wątku patig1987
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

patig1987

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,
byłam uczestniczką płatnego kursu pedagogicznego organizowanego przez uczelnię techniczną. Ostateczny termin zaliczenia 3 semestru upłynął 30 listopada 2013. Niestety do tej pory nie zaliczyłam jednego przedmiotu. Problem polega na tym, że kurs został zamknięty i nie wiem czy jest jakaś możliwość jego ukończenia. Dodam, że wcześniej, tzn. inne roczniki nie miały z tym problemu i zaliczały poszczególne przedmioty po długim czasie.Większość osób z którymi rozmawiam po prostu mnie ,,zbywa''. Nie mam pojęcia jak to wygląda od strony prawnej, dlatego jeśli ktoś się na tym zna to bardzo proszę o odpowiedź.

jak to wyglada od strony prawnej. Czy moge wymagac od uczelni aby pozwoliła mi na zakończenie tego kursu, którego formalnie juz nie ma. Czy mogą go oni jakoś przedłuzyc czy coś w tym stylu.

Analizując całościowo Twój problem zrozumiałem, iż przyczyna niezaliczenia kursu leży po Twojej stronie. Myślę, że najlepszym rozwiązaniem Twojego problemu może być:
- pobranie od organizatora kursu zaświadczenia o uczestniczeniu w takim kursie wraz z wykazem ocen i liczby godzin tych przedmiotów, które zostały zaliczone pozytywnie.
- poszukanie innej instytucji organizującej kursy pedagogiczne, po czym przedłożeni wniosku o zaliczenia przedmiotów już zajagliczonych, dodając pozyskane zaświadczenie z uczelni i zdawanie egzaminu z tego ostatniego lub:
- pobranie zaświadczenia jak powyżej a następnie lgdy ta uczelnia uruchomi nowy kurs zgłosić się i złożyć wnisek o zaliczeni udziału w zajęciach i przedniotów juz zaliczonych.
Ja zrbiłbym własnie tak.

Powrót