KW

• Autor wątku Autor wątku michon
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

michon

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam!
ja znowu z pytaniem :ooo:
próbuje zrozumiec jak działa KW - to znaczy jak mam sie przygotowac do złożenia wniosku o załozenie takiej. Kupujemy spóldzielcze własnosciowe mieszkanie ( wspólność małżeńska ) z kredytem bankowym. Mamy załozyć KW i wpisać hipoteke banku no i oczywiscie nas :). Czy dobrze mysle wiec:
składam wniosek o załozenie KW (formularz KW -ZAL)
dokładam do tego ( f. KW - WPIS wniosek o wpis w ksiedze wieczystej) w którym bedzie co? treśc żądania banku co do hipoteki i my jako właściciele
a co mam podać w (f. KW-ZAD żądanie wpisu w księdze wieczystej )?? a moze tego ostatniego wcale nie trzeba?
no i ostatnie ( chyba) co mamy wpisać w wtych roznych rubrykach jako "wartosć przedmiotu żądania w zł" wartość mieszkania - to znaczy jego cene??
bardzo dziekuje za pomoc w rozwikłaniu tej łamigłówki
michon

Jeśli kupujecie Państwo mieszkanie na kredyt, to w samym akcie notarialnym zostanie zostanie zawarte (jako zabezpieczenie wierzytelności banku) wasze oświadczenie o ustanowieniu hipoteki z jednoczesnym wnioskiem o założenie księgi wieczystej i wpisanie w dziale IV księgi wieczystej owej hipoteki.
Dalsze czynności leżeć będą w gestii notariusza, Państwo jedynie będziecie musieli opłacić wspomniane wyżej wnioski.

Pozdrawiam,

Luke
http://www.alinco.pl

Powrót