E
electricspells
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Mam nadzieję, że ktoś będzie mi to w stanie łopatologicznie wytłumaczyć. We wszystkich artykułach, które przejrzałam odnośnie rozwiązania umowy z operatorem jest zaznaczone, że kara umowna jest uzależniona od przyznanej ulgi czyli np. kupiliśmy telefon przy zawieraniu umowy zamiast za 1000zł to za 1zł, więc ulga to 999zł, tak? Zastanawia mnie kwota ulgi na mojej umowie. Zapisane jest, że wynosi 3379zł. Otrzymałam kupon rabatowy na 1000zł (do saturna, była w grudniu 2013r taka okazja) przy przedłużaniu umowy, który w umowie jest nazwany "zakup telefonu kupon rabatowy" czyli na logikę pomyślałam, że ulga powinna wynosić w tym przypadku 1000zł, ale oni doliczyli do tego jeszcze 89,90zł abonamentu miesięcznego * czas trwania umowy i stąd moje pytanie czy to jest w porządku? Jako, że wszędzie na forach gdzie próbowałam znaleźć informacje było napisane, że ta ulga jest wartością telefonu, a nie że jeszcze trzeba do tego doliczyć zsumowany abonament za cały czas trwania umowy i trochę zdziwiła mnie ta kwota. :what: