O
Ozzyosiuk
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam, mam pytanie: kiedy jest naliczana kwota wolna? Może inaczej - od jakiego momentu jest naliczana kwota wolna? Czy od momentu zajęcia przez komornika konta? Czy może od początku danego miesiąca a jak komornik zajmie to odliczają wcześniejsze wypłaty od kwoty?
Dlaczego pytam? Otóż w tym miesiącu (12.11.2018) wypłaciłem około 550zł z mojego (jeszcze) nie zajętego przez komornika konta. Zajęcie pojawiło się dzisiaj (19.11.2018) a moja kwota wolna, widoczna w systemie banku wynosiła około 1000zł (!). Bank w odpowiedzi na moje zapytanie dlaczego taka kwota odpowiedział, że już wypłaciłem część pieniędzy i dlatego została ona (kwota) zmniejszona. Nurtuje mnie więc jak jest ta kwota naliczana i od kiedy obowiązuje?
Czy to normalne czy mogę składać jakąś reklamację?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam.
Dlaczego pytam? Otóż w tym miesiącu (12.11.2018) wypłaciłem około 550zł z mojego (jeszcze) nie zajętego przez komornika konta. Zajęcie pojawiło się dzisiaj (19.11.2018) a moja kwota wolna, widoczna w systemie banku wynosiła około 1000zł (!). Bank w odpowiedzi na moje zapytanie dlaczego taka kwota odpowiedział, że już wypłaciłem część pieniędzy i dlatego została ona (kwota) zmniejszona. Nurtuje mnie więc jak jest ta kwota naliczana i od kiedy obowiązuje?
Czy to normalne czy mogę składać jakąś reklamację?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam.