L4 a staż.

• Autor wątku Autor wątku li90
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

li90

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,
dosyć nieźle się pochorowałam, a jestem na stażu. Zwolnienie zostało przedłożone w urzędzie i kserokopię dostarczę jeszcze do miejsca odbywaniu stażu. L4 mam od 23 czerwca, a do pracy wracam dopiero 4 lipca. To niemalże dwa tygodnie i stąd mam pytanie odnośnie przysługujących mi dwóch dni wolnego za 30 dni przepracowane. Staż rozpoczęłam 20 maja i do 20 czerwca chodziłam dzień w dzień, więc przysługują mi te dwa dni, jednak co z okresem pozostawaniem pod L4? Czy te dni są objęte "przepracowanymi"? Jest to nieobecność usprawiedliwiona. Swój urlop (który mi się zsumuje za czas od maja do sierpnia) chciałam wykorzystać w sierpniu (18-22.08, czyli pięć dni). Czy jest to prawnie możliwe biorąc pod uwagę to, że byłam na L4 prawie dwa tygodnie? I jak wygląda sprawa stypendium stażowego? Stawka za ten okres bycia na L4 jest mniejsza, prawda?
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.

li90 napisał:
jednak co z okresem pozostawaniem pod L4? Czy te dni są objęte "przepracowanymi"?
Tak.
li90 napisał:
Swój urlop (który mi się zsumuje za czas od maja do sierpnia) chciałam wykorzystać w sierpniu (18-22.08, czyli pięć dni). Czy jest to prawnie możliwe biorąc pod uwagę to, że byłam na L4 prawie dwa tygodnie?
Jak najbardziej.
li90 napisał:
jak wygląda sprawa stypendium stażowego? Stawka za ten okres bycia na L4 jest mniejsza, prawda?
Nie, stawka jest taka sama. Za okres przebywania na zwolnieniu lekarskim stypendium wynosi tyle ile byś otrzymała odbywając staż.

Powrót