L4 w ciązy a świadczenia nfz

• Autor wątku Autor wątku new9
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

new9

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Hej, jestem na zwolnieniu L4 w 3 miesiacu ciązy . Zwolnienie to mam od lekarza prywatnego ktory prowadzi moja ciazoe. Jako ze czulabym sie lepiej zapisalam sie rowniez do ginekologa na nfz jestem po 1 wizycie czekam na nastepna. Zastanawiam sie czy na l4 moge korzystac z uslug ginekologa na nfz czy zus nie odbierze mi zasilku wiedzac/ zauwazajac ze zwolnienia mam od lekarza prywaciarza a regularnie uczestniczam na wizyty do lekarza na nfz, ale nie na wszystkie badania mnie stac prywatnie i sama nie wiem ktoremu lakrzowi zaufac bo nie raz juz sie sparzylam i zawiodlam na opiece medycznej.. trudno mi bylo zajsc w ciaze teraz dmucham na zimne a w internecie nie moge znalesc informacji na temat prywatnych zwolnieni a swiadczen na nfz. plissss moze ktos cos mi podpowie,

sprostuje pytanie czy na zwolnieniu l4 w ciazy moge korzystac z uslug nfz, wizyt u lakrzay badz badan laboratoryjnych? bede wdzieczna za odpowiedz :D

Tak. Zwolnienie jest zwolnieniem z pracy, a nie zakazem wychodzenia z domu do lekarza. Osoby chore przecież mają kontrole u lekarzy :)

Powrót