P
palcopstryk
Witam. Sprzedaję kurs wykonywania biżuterii. Pokazuję w nim jak wykonać różne kolczyki naszyjniki itd. W paru przypadkach zainspirowałam się biżuterią ze strony internetowej pewnej osoby. W sumie to po prostu pokazałam jak wykonać niektóre rzeczy z tej strony gdzie jest napisane: Zdjęcia, prace jak i treść są własnością autorki lub osób wymienionych w blogu. Wykorzystanie, kopiowanie i rozpowszechnianie zdjęć i wzorów autorskich w jakikolwiek sposób jest możliwe tylko za zgodą autora.
Można powiedzieć że wykorzystałam wzory autorskie jednak takie kolczyki można również kupić na allegro gdzie takiej notki apropo praw autorskich już nie ma.
Teraz ta osoba odezwała się do mnie przez e-mail.
Treść wiadomości:
Hej
nie wiem czy wiesz, ale sprzedaż przedmiotów, które nie są Twoją własnością jest nie zgodna z prawem. Takie są między innymi schematy, których nie Ty jesteś autorem.
Pozdrawiam
Jakie mogą być konsekwencje moich czynów i jak ciężko je wyegzekwować ?
Czekam na szybką odpowiedź bo nie wiem co odpisać.
I jeszcze jedno pytanie czy jeżeli ta osoba wymyśliła szablon(kolczyki) I zmienię w nich jeden koralik czyli dam np. 4 a nie 5 w jednym rządku czy to już będzie inny szablon?
Można powiedzieć że wykorzystałam wzory autorskie jednak takie kolczyki można również kupić na allegro gdzie takiej notki apropo praw autorskich już nie ma.
Teraz ta osoba odezwała się do mnie przez e-mail.
Treść wiadomości:
Hej
nie wiem czy wiesz, ale sprzedaż przedmiotów, które nie są Twoją własnością jest nie zgodna z prawem. Takie są między innymi schematy, których nie Ty jesteś autorem.
Pozdrawiam
Jakie mogą być konsekwencje moich czynów i jak ciężko je wyegzekwować ?
Czekam na szybką odpowiedź bo nie wiem co odpisać.
I jeszcze jedno pytanie czy jeżeli ta osoba wymyśliła szablon(kolczyki) I zmienię w nich jeden koralik czyli dam np. 4 a nie 5 w jednym rządku czy to już będzie inny szablon?