laptop na gwarancji

• Autor wątku Autor wątku kfejke
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kfejke

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
witam,
moj laptop marki lenovo po raz trzeci jest zepsuty. dwa razy był w naprawie (po raz pierwszy 2 tyg po zakupie). jest jeszcze na gwarancji. w karcie gwarancyjnej widnieje:

"jeśli dostawca usług uzna, że nie może naprawić nabytego produktu, wówczas wymieni go na inny, stanowiący co najmniej funkcjonalny odpowiednik nabytego produktu.

Jesli dostawca usług uzna, że nie może naprawić lub wymienić produktu, wówczas wyłącznym uprawnieniem nabywcy w ramach niniejszej ograniczonej gwarancji jest zwrot produktu do miejsca nabycia lub lenovo w celu otrzymania zwrotu ceny nabycia."

Dalej:

"Nabywca ma prawo do wymiany nabytego produktu lub zwrotu kosztów w przypadku poważnej awarii oraz do rekompensaty z tytułu wszelkich innych strat lub szkód, które mogły zostać w uzasadniony sposób przewidziane. Nabywca ma również prawo do naprawy lub wymiany produktu, jeśli jakość tych produktów nie jest akceptowalna, a awaria nie stanowi poważnej awarii."

problem polega na tym, że nie wiem co mam w takiej sytuacji począć. oddać do naprawy laptopa (którego i tak mi nie naprawią, a jedynie "zaleczą"), a za 3 miesiące skończy mi się gwarancja.
prosić o wymianę laptopa, gdyż jakość laptopa jest "nieakceptowalna" i utrudnia mi funkcjonowanie ???
czy napisać pismo że towar jest niezgodny z umową? najbardziej zależy mi na zwrocie pieniędzy

Powrót