Laptop po kilku usterkach

• Autor wątku Autor wątku puchus
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

puchus

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam, 10 listopada 2016 r. skończyła mi się gwarancja laptopa Lenovo, laptop przed samym końcem gwarancji został wysłany do serwisu z powodu złego działania wentylatorów, resetowania się , błędów dysku i ogołnie laptop był niesprawny.
Chciałem dodać, że była to jego druga naprawa poprzednio została wymieniona płyta główna (W przypadku laptopów była to karta graficzna, procesor no i płyta główna). Te elementy zostały wymienione w serwisie ale nie na NOWE tylko tzw. REFURBISHED - czyli odnowione (wzięte ze starego, naprawione i wsadzone do innego komputera)
ale do rzeczy,laptop wrocił do mnie z serwisu kilka dni temu (ok. 28 listopada) , no i usterka nie została usunieta, wymienili tylko dysk twardy i obudowe a wentylatory nadal zle pracują, gry się zacinają i jest problem z działaniem, dzowniłem na infolinie i tam dostałem informacje ze najprawdopodobniej przyjedzie kurier i odbierze sprzęt ponownie do naprawy - bo prawdopodobnie jest uszkodzona karta graficzna

I moje pytanie, czy to jest normalne ze będę kolejne tygodnie bez komputera i po raz kolejny będzie serwisowany na ta sama usterkę i to w dodatku na UŻYWANĄ.
Mam możliwość rościć sobie prawo do jakiejś wymiany sprzętu na NOWY lub jakiś zwrot gotówki ze wzgledu na to ze jest juz koniec gwarancji i jeżeli znow wymienią mu części w srodku na te odnowione - a istnieje wtedy wielkie prawodopodobieństwo ze znow cos się popsuje i już nic nie będę mógł zrobić.
Proszę o porady co mogę zrobić w takiej sytaucji czy w ogóle jest sens walczyć z serwisem - czy jest to tylko walka z wiatrakami ?

Komputer jest w stanie idealnym - był bardzo rrzadko przenoszony, nie spadł. Jestem osobą dbającą o sprzęt i nie chciałbym za 2/3 miesiące się denerwować ze muszę kupić nowy komputer a ten też do tanich nie nalezał. Kosztował 3 400 zł więc nie jest to sprzęt niskiej klasy, że miałby prawo się psuć.

Powrót