Laptop :( POMOCY - darowizna

• Autor wątku Autor wątku jme30
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jme30

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam, znalazłem w internecie bardzo tanie aparaty fotograficzne (cyfrówki)
Skontaktowałem się z sprzedającym iż chce zakupić cyfrówkę.
Spotkaliśmy się (ponieważ mieszkaliśmy w tym samym mieście)
Zapłaciłem mu z góry i powiedział ,że mam potem podpisać taką umowę gwarancyjną tej cyfrówki. (dużo tekstu było więc nie czytałem odrazu podpisałem)
a niżej na samym dole było napisane: ,że kwota XXXX którą [podpis imię nazwisko moje ] jest darowizną dla [ XXXX ] jest jakaś szansa odzyskania pieniędzy? Za wszelkie wskazówki bardzo dziękuje.
Czy to tylko okazała się moja głupota i naiwność ?
/Pozdrawiam.

Nikt się nie wypowie? z gory bardzo dziękuje za odp
beznadziejna sytuacja :rolleyes::(
/pozdrawiam

sorka stary ale w ogóle nie czaje co Ty zrobiłeś...miał Ci sprzedać aparat a Ty podpisałeś mu kwit na darowizne bez wydania aparatu???
KC:
Art. 890. § 1. Oświadczenie darczyńcy powinno być złożone w formie aktu notarialnego. Jednakże umowa darowizny zawarta bez zachowania tej formy staje się ważna, jeżeli przyrzeczone świadczenie zostało spełnione.

Jeśli mu dałeś kasę...no cóż ludzie bywają stratni i popełniają głupoty, ja kiedyś przez nieuwagę zatankowałem benzynowca ropą i też miałem koszty także nie przejmuj się i głowa do góry, jutro będzie lepiej:)

Ja mu dałem zaliczkę 300pln i podpisałem to jako darowizna

Już ręce opadają od bezmyślności ludzi. Aż cięzko coś podpowiedzieć bo nie wiadomo czy zrozumieją wogóle. Dodatkowym atutem jest tytuł tematu Laptop a w temacie jest o cyfrówce. Nie wiem czy można to podciągnąć pod wprowadznie w bład w celu uzyskania korzyści majątkowej gdyż papier został podpisany i trzeba było czytać.

destructor napisał:
Dodatkowym atutem jest tytuł tematu Laptop a w temacie jest o cyfrówce. Nie wiem czy można to podciągnąć pod wprowadznie w bład w celu uzyskania korzyści majątkowej gdyż papier został podpisany i trzeba było czytać.

Da osoba rownież miała w swojej ofercie laptopy dosyć tanie również chciałem kupić ale najpierw się zdecydowałem na cyfrówkę więc z tąd ten temat laptop.
THX za chęci :)
/pozdrawiam:rolleyes:

Powrót