P
pionti
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Mam taki problem - niedawno zakupiłem notebooka dość znanej firmy Toshiba. Po niedługim czasie komputerek zaczął szwankować, grzał się, wyłączał itp. tak więc odesłałem go do serwisu. Dziś mija praktycznie miesiąc od tego momentu a laptop ciągle nie jest naprawiony. Na stronie serwisu zaznaczone jest iż "oczekuje na części".
W karcie gwarancyjnej Toshiby napisane jest, iż będą się starać wykonywać naprawy w przeciągu pięciu dni, lecz czas ten może się wydłużyć w zależności od dostępności części. I tu jest haczyk, bo nie ma dokładnie sprecyzowanego czasu naprawy. Laptop jest już miesiąc w serwisie i chciałem spytać czy według tak sporządzonej umowy toshiba ma prawo przetrzymywać sprzęt tak długo i jak długo jeszcze będzie mógł?
Z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi i sugestie.
W karcie gwarancyjnej Toshiby napisane jest, iż będą się starać wykonywać naprawy w przeciągu pięciu dni, lecz czas ten może się wydłużyć w zależności od dostępności części. I tu jest haczyk, bo nie ma dokładnie sprecyzowanego czasu naprawy. Laptop jest już miesiąc w serwisie i chciałem spytać czy według tak sporządzonej umowy toshiba ma prawo przetrzymywać sprzęt tak długo i jak długo jeszcze będzie mógł?
Z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi i sugestie.