Laptopa dla studenta? (Czy można odpisać?)

• Autor wątku Autor wątku rysh
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rysh

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam wszystkich na Forum (jest to moj pierwszy post).

Szukałem opowidzi u znajomych na moje pytanie, lecz wiedza ich jest niewystarczająca (wręcz powiedział bym znikoma :) ).

Jestem studentem pierwszego roku informatyki, chciałbym kupić laptopa do nauki.
Dostaję stypendium za które chciałbym go kupić. Jednak myślę nad możliwością odpisania go od podatku. ( dla studenta każda złotowka cenna :) ). Szukałem troszkę na google, ale znalazłem tylko jeden interesujący mnie wynik...
Wyczytałem z niego że osoby uczące się, mogą odpisac od podatku przedmioty które będą służyły im do nauki od podatku, ale... jeśli łączna cena nie przekracza 433 zł. Troszkę dalej ktoś napisał, że jest to nieaktualna informacja.

Jest może jakiś przepis, który zezwala na podobny zakup?

PS do administratorów/moderatorów: Jeśli wybrałem zły dział to bardzo przepraszam, jako osoba która ma bardzo mało styczności z prawem, mam kłopot z dobraniem odpowiedniego działu.

Pozdrawiam.

Nie ma takiej możliwości.
Była taka ulga przed wieloma laty. :)

Szkoda :)
Dziekuje za odpowiedź :)
Pozdrawiam :)

Witam serdecznie,

czy to samo sie tyczy studentow studiow doktoranckich (dziennych). Mozemy odpisac tylko internet?? A inne pomoce naukowe takie jak ksiazki i komputer odpadaja?

Dziekuje i pozdrawiam

Dotyczy to wszystkich podatników.
Co do ulgi na internet, to trzeba spełnić pewne warunki. Proszę wklepać "ulga na internet" i poczytać. Temat był omawiany na forum.

Powrót