Łatwe pieniądze.

• Autor wątku Autor wątku PtrykGT
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

PtrykGT

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam nie wiem czy piszę w dobrym dziale ale, dostałem propozycje z łatwym zarobkiem.
Cały plan polega na daniu kserokopi dowodu osobistego poczym na 2 dzień otwarcie firmy, na którą będzie przelana bardzo duża kwota (miliony).
Z czego mam dostać 200tys. złotych za Odebranie tych pięniędzy i dostarczyc je ich biznesmenowi w polsce., tę pieniądze maja trafić w jakiś obieg interes.
Po czym mogę zamknąć firmę, tak mi mówili.
Jak myślicie czy warto ? bo mam dylemat i się boję trochę że mogę iść siedzieć czy coś.
szukam porady.

Nigeryjski przekręt. Nie dotykaj. Zgłoś, tak jak radzi moderator. (spam z ta propozycją trafia na małpia pocztę w tysiącach, do tysięcy osób))

Szanowni przedmówcy powiedzieli już chyba wszystko, poza jednym. Nie ma szans na zarobienie czegokolwiek co opisano w tych mailach, więc nie chodzi tylko o ryzyko prawne.

korf napisał:
Nigeryjski przekręt. Nie dotykaj. Zgłoś, tak jak radzi moderator. (spam z ta propozycją trafia na małpia pocztę w tysiącach, do tysięcy osób))

sory to nie są maile ja byłem na spotkaniu z ludźmi w garniturach.
zaprosili mnie do pabu i rozmawialiśmy i powiedziałem że się zastanowie.
mówili że jak będę gotowy to mam dać znać i dać kserokopie dowodu i prawka lub paszportu.

Ostatnia edycja:
A za te łatwe pieniądze trzeba oddać nerkę, wątrobę, czy serce pierworodnego?

Dlaczego sami nie dostarczą tych pieniędzy?

Przypuszczam że to na pewno przekręt i jak wyjdzie on na jaw to na pewno pójdziesz siedzieć , gorzej jak później ta całą kasą do oddania obarcza ciebie i cale życie będziesz spłacał . Pamiętaj nikt nie daje nic za darmo .

Fiskus na pewno upomni się o podatek ( 300000 do 750000 zł od każdego miliona :).)

Temat przenoszę do Hydeparku.

jeśli pójdą do notariusza i podpiszą umowę darowizny możesz śmialo otwierać firme i przyjmować wszelkie sumy :cool:

Powrót