S
sylwan
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam. W sierpniu 2012r wyjechałem do Francji do pracy po podpisaniu w Polsce umowy o pracę w polskiej firmie. Po 3 tygodniach pracy na budowie pod koniec pracy złapał mnie wyrostek. Około 7 dni byłem w szpitalu. Kierownik mówił że ja nic nie zapłacę, a jednak w tamtym tygodniu tj około 10 czerwca 2013r dostałem rachunek (fakturę) ze szpitala w Strasbourg'u. Link do tej faktury:
strasbourg.jpg Przeklej.net - Darmowy hosting plików, zdjęć, video i mp3 bez rejestracji limitu i logowania
Dzwoniłem do firmy, księgowa powiedziała że oddzwoni. Napisała maila a w nim:
"To faktura ze szpitala ze Strasburga za zabieg który Pan miał.
Przyjdzie do Pana korekta tej faktury na kwotę tylko 126 euro.
Pobyt w szpitalu kosztuje 18 euro i jest to kwota od której nie ma
zwolnienia. Ta kwota jest za dzień. Tyle udało mi się zadziałać w szpitalu."
Mam pytanie czy muszę zapłacić te 126euro? Czy mogę poprosić\zmusić byłą firmę do zapłacenia rachunku? W sumie to może nie dużo ale dla mnie to sporo (pracuję, ale co chwila urlopy bezpłatne a na utrzymaniu żona i dziecko). Proszę o pomoc.
sylwan
strasbourg.jpg Przeklej.net - Darmowy hosting plików, zdjęć, video i mp3 bez rejestracji limitu i logowania
Dzwoniłem do firmy, księgowa powiedziała że oddzwoni. Napisała maila a w nim:
"To faktura ze szpitala ze Strasburga za zabieg który Pan miał.
Przyjdzie do Pana korekta tej faktury na kwotę tylko 126 euro.
Pobyt w szpitalu kosztuje 18 euro i jest to kwota od której nie ma
zwolnienia. Ta kwota jest za dzień. Tyle udało mi się zadziałać w szpitalu."
Mam pytanie czy muszę zapłacić te 126euro? Czy mogę poprosić\zmusić byłą firmę do zapłacenia rachunku? W sumie to może nie dużo ale dla mnie to sporo (pracuję, ale co chwila urlopy bezpłatne a na utrzymaniu żona i dziecko). Proszę o pomoc.
sylwan
Ostatnia edycja: