W
wazyl
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam.
Czytam na forum i już coś wiem, ale nie do końca...
Chcę zrobić internetowy serwis turystyczny.
Chcę zachęcić (powiadomić) klientów (czyli hotele, ośrodki itd.) przez e-mail.
Adresy znalazłem na stronie internetowej z danymi o firmach (nazwa, adres, nr tel. i e-mail).
Podobno dane firm nie podlegają ochronie
Dane firmy są jawne nie tylko w internecie - 19 lutego 08 (nr 35) - eDGP e-wydanie Dziennika Gazety Prawnej
Z tego co wyczytałem wysłanie wiadomości np:
Jeżeli nie, to czy taki tekst może być wysyłany czy może w innej formie (jeżeli w innej, to jakiej?)??
Pozdrawiam
Czytam na forum i już coś wiem, ale nie do końca...
Chcę zrobić internetowy serwis turystyczny.
Chcę zachęcić (powiadomić) klientów (czyli hotele, ośrodki itd.) przez e-mail.
Adresy znalazłem na stronie internetowej z danymi o firmach (nazwa, adres, nr tel. i e-mail).
Podobno dane firm nie podlegają ochronie
Dane firmy są jawne nie tylko w internecie - 19 lutego 08 (nr 35) - eDGP e-wydanie Dziennika Gazety Prawnej
Z tego co wyczytałem wysłanie wiadomości np:
serwis turystyczny (nazwa) zaprasza do współpracy... dodaj swój obiekt za darmo (i podaje link do strony)"
jest spamem i grozi za to kara (a może się myle?), aby było to legalne muszę zapytać daną firmę o zgodę na wysłanie takiej propozycji współpracy np:Serwis (nazwa) zajmuje się reklamą obiektów turystycznych, czy są Państwo zainteresowani naszą ofertą?
Czy taka wiadomość też nie jest spamem???Jeżeli nie, to czy taki tekst może być wysyłany czy może w innej formie (jeżeli w innej, to jakiej?)??
Pozdrawiam