Legalność MP3

• Autor wątku Autor wątku Deadmaster
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Deadmaster

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam ;)
Wiem że pliki MP3 jak i filmy przetrzymywane na moim dysku które posiadam na użytek własny bądź w gronie znajomych a zostały pobrane z już istniejących kopii są legalne. Ale czy jeśli takie pliki umieszczę w swojej skrzynce pocztowej lub na prywatnym (dostępnym tylko dla mnie) serwerze (do odblokowania zawartości potrzebne by było hasło więc nie było by to ogólnie dostępne lecz w strefie prywatnej) aby mieć do nich dostęp zawsze to nadal są legalne? Czy to już jest udostępnianie? Nie chodzi mi tu o P2M. Po prostu chce swoją dyskografie mieć na każdym komputerze podłączonym do internetu bez konieczności wkładania Pendrive'ów itp.

P.S.: Prosze nie proponować innych rozwiązań typu internetowe radia itd, nie interesuje mnie takie rozwiązanie :razz:

Nielegalne jest udostępnianie.
Jeżeli nie udostępniasz, to nie ma znaczenia czy nie udostępniasz ze swojego komputera, czy z serwera, który stoi gdzieś tam...

Nie chodzi tu tylko o możliwości techniczne do ściągania, ale również o zamiar. Jeśli np. nikomu hasła nie dajesz, to trudno to traktować jako udostępnianie, ale jesli takiego uploada zamieszczasz na specjalistycznym forum (downloaderskim) to hasło nic nie daje, bo zamiar jest ewidentny.

Nie zamierzam wrzucać nigdzie dawać do tego linków. Będzie to tylko i wyłącznie dla mnie. Jeśli mówicie że takie coś jest legalne i nieważne z jakiego miejsca to robie to jestem zadowolony. Dziękuje bardzo :)

Powrót