Witam,
Chciałbym odświeżyć temat, odnośnie udostępniania setów proszę o dopowiedz na kilka waranów:
1. Jeśli mam legalne nagrania zakupione np. w dj promotion lub na serwisie internetowym Beatport. Gram w klubie, czyli odtwarzam publicznie utwory, czemu ten sam mix nagrany w klubie nie może być publicznie odtwarzany np. na youtube ? w obu przypadkach jest odtwarzanie publiczne legalnie zakupionych utworów.
2. Mam nagrania artystów którzy nie podlegają pod SAWP ZASP ZAiKS. Jest to muzyka powiedzmy średnio znanego producenta z zagranicy na której udostępnianie mam zgodę (jak ona powinna wyglądać ? potwierdzenie email ,oficjalne pismo ?) z tej muzyki robię mixy, taki mix mogę legalnie udostępnić w internecie ? czy potrzebne są jeszcze jakieś inne "papierki"
3. Chcę odtwarzać muzykę w lokalu nie musi być komercyjna powinna być tylko z konkretnego gatunku muzycznego, jaka to musi być muzyka żeby podczas kontroli ww organizacji (pk.2) nie miał problemów? wystarczy że są to niekomercyjne utowry zakupione legalnie
4. Chce sprzedawać mixy. Mam zakupione legalne utwory edytuje=mixuje, co jest jeszcze potrzebne czyja zgoda na to żebym mógł sprzedać mix ?
5, gdzie można sprawdzić który artyści podlegają pod organizacje zbiorowego zarządzania prawami autorskimi ?