Lewe prawko przez internet oszustwo

• Autor wątku Autor wątku igalex
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
I

igalex

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Witam otóż ma pewne pytanie odrazu mówie wiem że byłem głupi i nie ma co tego rotrząsać źle zrobiłem i tyle ale przejdźmy do sedna sprawy

Otóż po 6 nieudanych próbach na egzaminie na prawo jazdy stwierdziłem że tak nie może być i pomyslałem sobie że mógłbym kupić je przez internet po kilku dniach poszukiwań znalazłem sie na stronie na której ludzie różni oferowali prawko od 3 do 4 tysiecy

Stwierdziłem że skorzystam z usług jednego z panów
Na początku zażądał zaliczki wpłaciłem 500zł
Następnie pokazał mi prawo jazdy niby zeskanowane ale podejrzewam ze to był fotomontaż i wpłaciłem 3tysiące złotych
Czekam już dwa miesiące i żadne prawo jazdy do mnie nie przyszło
Oczywiście mam jego wszystkie dane ale niestety szukałem i nie znalazłem ani takiej ulicy ani takiego numeru
Podejrzewam ze prawdziwy jest tylko jego numer konta ale dane są do niego i tak fałszywe

Co moge zrobić aby odzyskać pieniądze i uniknąć odpowiedzialności karnej za lewe dokumenty??

Moglibyscie odpowiedziec mi na moje pytanie jestem bardzo zdesperowany

proponuje podejsc po raz siodmy.. podobno to szczesliwa liczba ;)
odpowiedz na oba pytania brzmi.. nic
a na koniec.. tu nie ma obowiazku odpowiedzi .. to jest forum a nie kancelaria adwokacka 8)

ciesz się że straciłeś tylko kasę...a nie wylegitymowałeś się takim "lewym" prawem jazdy w trakcie kontroli drogowej (a tak z ciekawości - uważasz że policjant nie byłby w stanie ustalić czy posiadasz uprawnienia do kierowania pojazdami i czy został wydany ci dokument prawa jazdy?) ...bo konsekwencje byłyby duużo większe...

Na ile egzaminów starczyłyby 3 tysiące.. Rozumiem, że to stres, ale nie wierzę, że można przez przypadek tyle razy nie zdać.. Trzeba chyba jeszcze poćwiczyć?

oj byles i nie gniewaj sie ale jestes,
to nie trudne zeby Cie namierzyc kim jestes i skad, ponadto chyba zdajesz sobie sprawe z tego iz przyczyniles sie do popelnienia przestepstwa a co do Pana ktory Cie oszukal... coz.. masz frajera to go dus jak sie zesra to go posc
ps jazda bez prawka kosztuje jedynie 500 zl

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót