licencja na artykuly spozywcze oraz kosmetyki

• Autor wątku Autor wątku ags
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

ags

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
witam bardzo serdecznie i z gory przepraszam jesli temat byl poruszony juz a ja pytam kolejny raz.
mianowicie otwieram sklep internetowy dzieciecy.
chcialabym sprzedawac kosmetyki pielegnacyjne firmy X oraz kaszki , mleczka herbatki firmy Y
czy ja potrzebuje na to jakiejs licencji lub zezwolenia?
z gory dziekuje za odpowiedz
dodam ze jak widac nie znam sie dobrze na tych sprawach, zabralam sie za to bo za cos w koncu musze.
dziekuje

Witam,

a chodzi Pani ogólnie o sprzedaż takich produktów jak kosmetyki pielęgnacyjne, kaszki, etc. w ogólności, czy o sprzedaż produktów konkretnych firm i użycie ich marek?

witam i bardzo dziekuje za zainteresowanie
kosmetyki bylyby Johnsona i Bambino
a kaszki itd Hipp i Bobovita
ale zaczelam sie zastanawiac co z licencja na sprzedaz ich produktow i czy na spozywke musze miec jakies hhmmm zezwolenia?
dziekuje z gory

mam prosbe do Pana Chrisa czy moglby Pan odpowiedziec jesli to nie problem....
z gory dziekuje
dodam ze te produkty widnialyby na mojej stronie normalnie ze zdjeciem produktu, cena moja i podpisem ze to np: Szampon Johnson's Baby a to kaszka Bobovita.
wiem ze takie sprawy powinnam wczesniej sprawdzic, pospieszylam sie z pomyslem i realizacja jego, ale jesli bede potrzebowac licencji lub zezwolen platnych to ja to wykasuje bo poki co taki sklepik nie bedzie przynosil mi wielkich zyskow.
ale jesli nie bedzie z tym problemu to bedzie milo :-)

To są normalne produkty konsumpcyjne.
Nie są potrzebne żadne licencje.

Zrób swoje fotki i opisy, kurs do hurtowni i sprzedawaj do woli.

Oczywiście do prowadzenia sklepu (zwykłego jak i internetowego) konieczna jest działalność gospodarcza.

dziekuje za odpowiedz
tak dzialalnosc gospodarcza bede oczywiscie zakladac, mam na to trzy mce a jeszcze nie zaczelam nawet reklamowac sklepiku
mysle ze w ciagu tygodnia wsio zalatwie i bede miala swoja DG. milo ze w koncu cos wychodzi mi do przodu
dziekuje jeszcze raz i przepraszam ze tak bezposrednio do Pana Chrisa kierowalam pytanie ale tracilam nadzieje ze ktos sie odezwie jeszcze
:lol:

Powrót