M
madziam11
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam!
Pracuję w firmie i potrzebuję programu do zrobienia gazetki reklamowej na użytek klientów. mam Corela jednak wolę pracować w Gimp-ie. Szukałam informacji na temat licencji, jednak znalazłam różne opinie. Gimp posiada licencję GNU GNU - Licencja Publiczna GNU
Wydaje mi się, że w tym wypadku mogę z niego korzystać, jednak wolę się upewnić. Na końcu licencji jest podana notka Powinieneś też poprosić swego pracodawcę (jeśli pracujesz jako programista) czy też swoją szkołę (jeśli jesteś uczniem), o podpisanie, w razie potrzeby, "Rezygnacji z praw autorskich" do programu. Poniżej podajemy przykład (zmień nazwy/nazwiska):
My, firma Jojodyne Sp. z o.o. niniejszym zrzekamy się
i rezygnujemy z wszelkich interesów prawnych w zakresie
praw autorskich do programu "Gnomovision" (który realizuje
następujące funkcje...), napisanego przez p.Jana Kowalskiego.
Podpis: /-/ Gniewosław Wielkoważny
Gniewosław Wielkoważny, Prezes...itp
O co w tym chodzi?
Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję
Pracuję w firmie i potrzebuję programu do zrobienia gazetki reklamowej na użytek klientów. mam Corela jednak wolę pracować w Gimp-ie. Szukałam informacji na temat licencji, jednak znalazłam różne opinie. Gimp posiada licencję GNU GNU - Licencja Publiczna GNU
Wydaje mi się, że w tym wypadku mogę z niego korzystać, jednak wolę się upewnić. Na końcu licencji jest podana notka Powinieneś też poprosić swego pracodawcę (jeśli pracujesz jako programista) czy też swoją szkołę (jeśli jesteś uczniem), o podpisanie, w razie potrzeby, "Rezygnacji z praw autorskich" do programu. Poniżej podajemy przykład (zmień nazwy/nazwiska):
My, firma Jojodyne Sp. z o.o. niniejszym zrzekamy się
i rezygnujemy z wszelkich interesów prawnych w zakresie
praw autorskich do programu "Gnomovision" (który realizuje
następujące funkcje...), napisanego przez p.Jana Kowalskiego.
Podpis: /-/ Gniewosław Wielkoważny
Gniewosław Wielkoważny, Prezes...itp
O co w tym chodzi?
Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję