licencja na playstation?

• Autor wątku Autor wątku mayaper
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mayaper

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, mam problem.
Chcialam otworzyc kawiarenke internetowa i postawic dodatkowo stanowisko z konsola playstation3 ale PUP w ktorym staralam sie o dofinansowanie odmowil mi udzielenia dofinansowanie gdyz podobno potrzebuje jakiejs licencji na korzystanie z takich kolsol.
Co prawo mowi o korzystaniu z konsoli?
Czy rzeczywiscie sa tylko do urzytku domowego? To dlaczego salony gier normalnie funkcjonuja udostepniajac konsole do gier?

Licencja na konsole + licencja na gry które będziesz oferował.
Nie wiem jak coś takiego otrzymać może napisz do sony .

Jak weźmiesz do ręki grę na PS3 to z tyłu na dole na białym tle masz For Home Use Only lub Wyłącznie do użytku domowego. Reasumując musisz zgłosić się do dystrybutora.

Ale mi chodzi o licencję/pozwolenie na komercyjne użytkowanie konsol PlayStation3, a nie pytałam o licencje na gry. Licnecję na gry uzyskuje się osobno u dystrybutorów lecz odmówiono mi przydzielenia dotacji z powodu braku licencji na komercyjne użytkowanie samych konsol firmy SONY co jest dla mnie bardzo dziwne, gdyż wszędzie na świecie takie "gralnie" istnieją, w Polsce również już powstają. Pozatym czy jako np. fotograf, kupując aparat trzeba się również starać o licencję komercyjną na jego użytkowanie? :what::o

Powrót