Licencja na sprzedaż

• Autor wątku Autor wątku Hehsik
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ciężka sprawa. Myślę że jeśli obrót nie będzie ogromny, to steam nawet nie będzie sobie zawracać głowy. Musze ukierunkowywać się powoli na bardziej skorych właścicieli platform, jak np. Blizzard.

Jednak mimo wszystko, nadal proszę o wypowiedź kogoś jeszcze.

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi i z góry dziękuję za kolejne.

Moim zdaniem nie jesteś w stanie pozyskać nowych nieaktywowanych kluczy w cenie niższej niż cena dystrybucyjna. Jeśli wierzysz, że jakiś Chińczyk dostarczy Ci takie za 1/10 to srogo się na tym przejedziesz. A na aukcjach normą są klucze i konta współdzielone sprzedawane, aż je zablokują.

Mam dostawców z którymi będzie zawarte porozumienie odnośnie zapewniania jakości owych kluczy. Spokojnie, była partia już testowana i wszystko ok - poza tym, będziemy posiadać na to faktury a pozyskujemy je nie od chińczyków na forum, lecz od innych podmiotów gospodarczych.

Proszę o wiadomości w temacie mojego zapytania, ale również za Twoją uwagę dziękuję i doceniam troskę.

Pozdrawiam.

A ja jedynie chciałem dodać, że podziwiam Twoją naiwność, że jak coś kupujesz na fakturę to zapewnia Ci spokój i jakość :) Ale oczywiście nie życzę Ci kłopotów i powodzenia życzę.

Jeśli założymy, że zakupisz takie klucze jak piszesz to oznacza, że są one już w obrocie, wiec za dalszą odsprzedaż nie grozi Ci żadna odpowiedzialność. Gorzej jak klucze okażą się nie takie, jak zapewnia dostawca, wtedy może być dużo gorzej.

Jest kilka sposobów na które można uzyskać LEGALNE klucze, są też witryny które prowadzą markety tj. skup i sprzedaż - z nimi wolałbym nie współpracować, mimo że też zapewniają jakość sprzedawanych kluczy.
Zapewne chodzi Ci o h4ck3rów, bądź osoby znające algorytm w którym są generowane klucze, tak? Zamierzam współpracować z firmami posiadającymi je w legalny sposób i "obiecujących" mi sprawować piecze nad ich funkcjonalnością.

A tak apropos, przypuścmy sytuację że zakupię jednak "lewy" klucz, na podstawie faktury się z niego rozliczę itp., po jakimś czasie dowiem się że był on fikcyjny/kradziony lub cokolwiek - czy faktura, jako dowód zakupu może posłużyć jako dowód w ewentualnej sprawie, mówiący o tym że my zakupiliśmy ten klucz od XYZ i to XYZ powinien odpowiedzieć za jego poprawność gdy dowiedziemy że nie został aktywowany po zakupie (data na fakturze) lub w ogóle nie istniał?

Dzięki wielkie, pomogłeś mi. :)

Pozdrawiam.

Hehsik napisał:
... - czy faktura, jako dowód zakupu może posłużyć jako dowód w ewentualnej sprawie, ...
Tak, jako dowód świadomego zakupu, lecz czy na Twoją korzyść czy przeciwnie to okaże się w trakcie.

Powrót