Licencja na szablon HTML

• Autor wątku Autor wątku lukaskolista
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lukaskolista

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Dzień dobry, mam problem z interpretacją licencji na szablon strony internetowej.

Mam oprogramowanie do zarządzania treścią strony internetowej i chciałbym sprzedawać dostęp do niego innym firmom. Jest to CMS typu wordpress czy drupal. Po dokonaniu opłaty klient otrzymywałby subdomenę na mojej domenie głównej pod którą byłaby jego strona, którą mógłby zarządzać. Chciałbym zrobić to na gotowym szablonie, jednak moje obawy budzi licencja tego szablonu: ***mod*** a dokładnie dokładnie zapis "You must not incorporate the item in a work which is created for redistribution or resale by you or your client.". Co konkretnie mogę rozumieć przez sformułowania "redystrybucja" i "odsprzedaż"? Czy licencja "Multiple Applications License" z podanej strony byłaby dla mnie odpowiednia, czy raczej muszę zakupić licencję "Extended License"?

Jest to dla mnie spory problem, ponieważ blokuje rozwój mojego projektu. Za pomoc dziękuję i pozdrawiam.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Co odpowiedzial support kiedy skierowałeś do nich w/w pytanie/-a?

lukaskolista napisał:
... Jest to dla mnie spory problem, ...
Pytania, tak jak wskazano wyżej, kieruj do źródła. My nie zajmujemy się interpretowaniem cudzych licencji.

Problem w tym, że support nie odpowiada od 2 miesięcy, w wysłałem kilka wiadomości - dlatego zadałem pytanie tutaj.

Powrót