Licencja pracownika ochrony - zakłopotanie

• Autor wątku Autor wątku Miastowypiorun
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Miastowypiorun

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam

To mój pierwszy post tutaj. Mam pytanie odnośnie przyznania licencji pracownika ochrony pierwszego stopnia. Mam 21 lat, w wieku 15, bowiem 16 lat byłem skazany przez sąd rodzinny upomnieniem za kradzież z włamaniem, sąd nie chciał dawać większej kary ze względu na optymistyczną pszyszłośc że tak powiem, nowa szkoła itd. Byłem w sądzie, o znaczek o oświadczenie o nie karalności, wydał mi je pozytywnie. Jednak czy figuruję jeszcze w kartotece dla nie letnich? Oraz czy mam szanse na dobrą opinię u komendanta policji? Czy oni o tej karze będą wiedzieć? Kara zatarta, ale moga sie uprzec i patrzec jak by byla. Szkoda, że przez jedną głupotę w życiu nie można spełnić swojego marzenia. Proszę o poradę.

Witam
Twoja kartoteka jest czysta z osiągnięciem pełnoletności,
nie musisz się o to martwić !!!

Pozdrawiam i życzę powodzenia

Czyli jednoznacznie opinia komendanta będzie pozytywna?

Mnie się wydaje, że nie. Po opinię komendanta sięga się jeżeli wymaga się nieposzlakowanej opinii ( lub nieskazitelnego charakteru), aby ustalić, np. w jakim środowisku się obracasz. Ale jeżeli rzeczywiście 'grzechy młodości' znikają z kartoteki to masz szczęście :P

A jezeli wyrok ktory ma sie w zawieszeniu i jest sie osoba pelnoletnia zniknie po 5 latach to rowniez bedzie wymazany calkowicie?

No ok jak skończy 18 rok życia przestępstwo uważa się za niebyłe, usuwa się wpis z KRK i można mówić, że nigdy nie było się karanym. W takim razie jakie informacje przedstawia komendant w opinii?

A jak masz zawiasy to jest 6 miesięcy od zakończenia okresu próby, na który zawieszono karę. Czy znika to z kartotek policji nie wiem, chcę się dowiedzieć właśnie :D

Powrót