Licencja - VBulletin

• Autor wątku Autor wątku julcio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

julcio

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Mam do Państwa pytanie, co mi grozi, za posiadanie skryptu strony internetowej vbulletin bez licencji.

Ściągnąłem skrypt z internetu i postawiłem na nim forum i ktoś do mnie pisał, że napisał zgłoszenie, że posiadam nielegalny skrypt i będę miał kłopoty, teraz mam pytanie do Was, jak to wygląda ze strony prawnej.

Na stronie polskiego supportu vbulletin wyczytałem, że w polsce nie ma Oficjalnego oddziału vbulletin w polsce i nic mi nie mogą zrobić, ale to było w 2009 roku, jak jest teraz?

BARDZO PROSZĘ O SZYBKĄ ODPOWIEDŹ!

julcio napisał:
Na stronie polskiego supportu vbulletin wyczytałem, że w polsce nie ma Oficjalnego oddziału vbulletin w Polsce i nic mi nie mogą zrobić, ale to było w 2009 roku, jak jest teraz?
Coż to za support, który tak mówi... To, że firma nie posiada przedstawicielstwa, nie stanowi problemu, są konwencje międzynarodowe odnośnie ochrony praw autorskich, a w każdej chwili można powołać uprawomocnionego reprezentanta do realizacji swoich praw... To zresztą, odnośnie odpowiedzialności cywilnej, bo jeśli chodzi o odpowiedzialność karną, to dla określonych sytuacji, doniesienie do prokuratury może zrobić każdy obywatel.

I, jeszcze jedno - dopóki nie upłynie okres przedawnienia (w zależności od typu roszczenia i sprawcy), pokrzywdzony może dochodzić swoich praw - a to jest w ogólności do kilku lat...

Powrót