Liceum dla dorosłych

• Autor wątku Autor wątku Kostek-Poyters
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kostek-Poyters

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam

Obecnie uczęszczam do technikum na profilu technik hotelarz 2 klasa. Jednak interesuje mnie zmiana szkoły. Tutaj pada propozycja liceum dla dorosłych, ukończona szkoła średnia i możliwość przystąpienia do matury. Jednak takowe liceum jest od 18 lat, wiec chcę skończyć 2 klasę obecnego technikum i się zapisać do takowego liceum. Jednak czy te moje 2 lata spędzone w technikum nie przepadną? Czy nie będę musiał wszystkiego zaczynać od nowa? Tzn. czy będę uczęszczać wtedy do 3 klasy takowego liceum. Jak wygląda?

Po technikum także zdaje się maturę. Ja na twoim miejscu zostałbym w technikum bo będziesz miał i maturę i zawód.

Ukończone lata szkoły nie przepadną, w LO dla dorosłych trafisz od razu do klasy maturalnej. Zarówno w technikum jak i w liceum masz możliwość podejścia do egzaminu maturalnego. Weź też pod uwagę, że licea dla dorosłych zwykle funkcjonują w trybie weekendowym. Krótki artykuł na temat tego, w jaki sposób wygląda rekrutacja do takiego liceum znajdziesz tutaj: Blog | Liceum dla dorosłych Kraków Powodzenia!

Powrót