Liceum. Piercing.

• Autor wątku Autor wątku jop
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
J

jop

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Dzień dobry.
Czy dyrektor liceum (publicznego) może żądać ode mnie zmiany fryzury lub pozbycia się kolczyków (nie mówię tu o 4 dziurkach w uszach tylko o większej ilości np. twarz, ręka, mostek)? Czy wychowawca może obniżyć mi przez to zachowanie mimo, iż nie sprawiam żadnych problemów?

1)tak
2)tak - przecież sprawiasz problemy nie wykonując polecenia nauczyciela czy dyrektora

jeżeli w regulaminie szkoły nie ma nic o kolczykach to mogą ci skoczyć ; ]

pozdrawiam.

U mnie tez był taki kolega, któremu kazali kolczyki zdjąć, bo było w regulaminie, ze nie można kolczyków nosić, bo inaczej są ujemne punkty. Ale czy przez to zachowanie może być gorsze to chyba tez., bo faktycznie jeśli nie będziesz wykonywać polecenia dyrektora. Ale zależy tez od wychowawcy. Bo ja np. mam taką bardzo ostrą wychowawczynie, więc pewnie przez taka sprawę by mi zachowanie pogorszyła.

Pff, ale piercing jest dozwolony od 16lat (+ zgoda rodzica), a bez zgody od 18, więc jeśli moi rodzice się na to godzą to, co nauczycielom do tego? To nie oni są moimi prawnymi opiekunami. Niech się zajmują swoimi sprawami; im płacą za uczenie mnie, a nie wychowywanie.

jop napisał:
Niech się zajmują swoimi sprawami; im płacą za uczenie mnie, a nie wychowywanie.

Mylisz się.

Przepis prawny:
Rozporządzenie Ministra Edukacji Narodowej z dnia 23 grudnia 2008 r. w sprawie podstawy programowej wychowania przedszkolnego oraz kształcenia ogólnego w poszczególnych typach szkół; Załącznik nr 4 – Podstawa programowa kształcenia ogólnego dla gimnazjów i szkół ponadgimnazjalnych, których ukończenie umożliwia uzyskanie świadectwa dojrzałości po zdaniu egzaminu maturalnego:

"Działalność edukacyjna szkoły jest określona przez:
1) szkolny zestaw programów nauczania, który uwzględniając wymiar wychowawczy, obejmuje całą działalność szkoły z punktu widzenia dydaktycznego;
2) program wychowawczy szkoły, obejmujący wszystkie treści i działania o charakterze wychowawczym;
3) program profilaktyki dostosowany do potrzeb rozwojowych uczniów oraz potrzeb danego środowiska, obejmujący wszystkie treści i działania o charakterze profilaktycznym.

Szkolny zestaw programów nauczania, program wychowawczy szkoły oraz program profilaktyki tworzą spójną całość i muszą uwzględniać wszystkie wymagania opisane w podstawie programowej. Ich przygotowanie i realizacja są zadaniem zarówno całej szkoły, jak i każdego nauczyciela."

Przecież to jest chore.

chore to jest bezstresowe wychowywanie dzieci! :rolleyes:
mam nastoletnią córkę i nie wyobrażam sobie, żebym miała podpisać zgodę na coś podobnego!

Ostatnia edycja:
sabcia31 napisał:
chore to jest bezstresowe wychowywanie dzieci! :rolleyes:
mam nastoletnią córkę i nie wyobrażam sobie, żebym miała podpisać zgodę na coś podobnego!

chore to jest myślenie takie jak twoje.
najlepiej dzieciaka uwiązać na smyczy i za złe ustawienie butów dawać tzw "szlabany"...

polecam wyluzować gumkę w majtkach i dać dzieciakowi więcej luzu gdyż prędzej czy później dojdzie do tzw. "buntu" i sobie nie poradzisz.
wiem na przykładzie swoich znajomych jak to z nimi było, gdyż ja po prostu miałem luz i rodzicie niczego mi nie zabraniali, przez co u mnie czegoś takiego jak "bunt" po prostu nie było .

Zips napisał:
wiem na przykładzie swoich znajomych jak to z nimi było, gdyż ja po prostu miałem luz i rodzicie niczego mi nie zabraniali, przez co u mnie czegoś takiego jak "bunt" po prostu nie było .

i zobacz co z ciebie wyrosło...? - "jeżeli w regulaminie szkoły nie ma nic o kolczykach to mogą ci skoczyć ; ] " to są słowa wykształconego ,kulturalnego człowieka...mężczyzny?

Spójrz na siebie, pseudo kulturalny człowiek. Hipokryta i tyle.
Reasumując, według 39 letniego człowieka siedzącego na forach internetowych jestem niekulturalny i niegrzeczny, oj jakie to przykre.

Przytoczę jeden z twoich postów

my nie jesteśmy od tego ,aby myśleć "co myśli inna osoba"...- to forum prawne ,a nie myślicieli...

I niestety tutaj muszę się z tobą zgodzić, większość z was z myśleniem ma na bakier

Kolejny przykład tego jakie kulturalne potrafią być twoje odpowiedzi:
Kod:
http://forumprawne.org/prawo-karne/119234-problemy-z-wiatrowka-starszymi-osobami.html#post565451

Kod:
http://forumprawne.org/prawo-karne/82786-kasacja-wyroku.html#post565231

Polecam przeczytać punkt "a" gdyż od zawsze markiz decyduje o tym kto jest "poprawnym" obywatelem a kto nie.

I tutaj kolejny przykład elokwencji tego kulturalnego mężczyzny, snoba.
Kod:
http://forumprawne.org/prawo-karne/119744-hakerstwo-wyludzenie-2.html#post568867

Pozdrawiam hipokryzje.

luz a wychowanie to zupełnie dwie różne sprawy.
jak widać rodzice spuścili cię ze smyczy, niczego nie zabraniali, ale o wychowaniu to już zapomnieli...

ps a moją gumką w majtkach nie zawracaj sobie głowy, jest wystarczajaco luźna ;)

sabcia31 napisał:
luz a wychowanie to zupełnie dwie różne sprawy.
jak widać rodzice spuścili cię ze smyczy, niczego nie zabraniali, ale o wychowaniu to już zapomnieli...

ps a moją gumką w majtkach nie zawracaj sobie głowy, jest wystarczajaco luźna ;)

smycz? co ja pies jestem?
wnoszę o warna.

Ostatnia edycja:
Zips napisał:
smycz? co ja pies jestem?

czy ty człowieku wiesz co to jest przenośnia? :o
rodzice dali ci luz jak widzę, ale o wykształceniu również zapomnieli...

sabcia31 napisał:
czy ty człowieku wiesz co to jest przenośnia? :o
rodzice dali ci luz jak widzę, ale o wykształceniu również zapomnieli...

Średnie jest, na studia się nie garnąłem gdyż nie są mi do niczego potrzebne.

A twoje wykształcenie? Z twoich wypowiedzi wynika tylko tyle, że cku jednak nie uczy.

Nie obchodzą mnie twoje przenośnie.

Wiesz czym się różnimy? Że ja jestem pewien tego, że któregoś dnia twoja córka powie Ci co myśli na temat twoich zakazów, i wiesz co mnie cieszy?
Że to dla ciebie nie będzie przyjemne.

Ja się zastanawiam dlaczego moderatorzy nie zamknęli jeszcze tego tematu w celu ukrócenia tej przepychanki słownej :what:

dla mnie temat jest zakończony.

któryś z użytkowników tego portalu miał świetny podpis - "Nie dyskutuj z idiotą: najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem".
i po co mi było dyskutować... ;)

sabcia31 napisał:
dla mnie temat jest zakończony.

któryś z użytkowników tego portalu miał świetny podpis - "Nie dyskutuj z idiotą: najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem".
i po co mi było dyskutować... ;)

Znów mnie obraziłaś. Wróć do CKU, naucz się liter a później wymądrzaj się na internecie, bo jak na razie, marnie to wygląda ...

Taką wymianę "uprzejmości" możecie prowadzić na GG.
Temat zamykam, bo "co za dużo to i ..... nie zje".

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót