michupocichu
Moderator
- Odpowiedzi
- 2 102
Moim zdaniem nic się nie zmienia.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
maxxam napisał:Drugi z eks małżonków, który nie mieszka i odrzuca propozycje spłaty aby mieszkającemu "umilić" życie
korf napisał:Rozumiem, ze nie było podziału majątku dorobkowego. Były próby Ugody.
Proszę przemyśleć; pozew do SR. Sąd wyrówna udziały. Być może będzie eks zobligowany wyrokiem, do przyjęcia "spłaty" Proszę, też, pamiętać o własnych nakładach.
marzena s napisał:Witam
Nawiązując do taczącego się tu wątku mam kilka pytań. Może ktoś z was zna odpowiedz.
Wylicytowaliśmy z mężem lokal użytkowy wpłaciliśmy już całą kwotę za wylicytowaną nieruchomość.
W jakim czasie powinniśmy odtrzymać postanowienie o przybiciu od momentu zapłaty??
Jeżeli dobrze się orientuje to następnie powinniśmy otrzymać postanowienie o przysądzeniu własności i tu również jestem ciekawa w jakim czasie powinno to się rozegrać?
No i ostatnie pytanie w księdze wieczystej wpisane są 2 firmy. Z jednym byłym właścicielem rozmawialiśmy i on nie będzie sprawiał żadnych problemów. Natomiast ten drugi który pogrążył firmę w tej chwili jest w więzieniu właśnie za długi. Czy wiedzą Państwo czy i jak może on utrudniać nam zajęcie tej nieruchomości.
Dodam, że ta nieruchomość przez bardzo długi czas stała pusta a od kąd ją wylicytowaliśmy cały czas ktoś tam przyjeżdza i coś robi np myje okna; nie sądze żeby ktoś to robił na przywitanie nowego właściciela.
aQwd napisał:Witam i prosze o pomoc!!
Zakupiłam mieszkanie na licytacji komorniczej, które miało mieć niby czystą hipotekę i niestety tak nie jest. Planowaliśmy wziąść kredyt refinalizujący koszty zakupu i dopiero wtedy wydało się, że sąd nie może wykreślić hipoteki na rzecz zusu :/